Hlavní obsah

Chyběl týmový duch, vadí po blamáži obránci Sparty. Všichni hned měli hlavy dole

Praha

Sami sobě nachystali pořádný test odolnosti. Fotbalisté pražské Sparty v premiéře ligové sezony doma senzačně podlehli Slovácku 0:2, a tak se celý týden před sobotním duelem s Jabloncem budou probírat z těžkého otřesu. „Příště musíme hrát víc týmově,“ má jasno stoper Lukáš Štetina.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lukáš Štetina ze Sparty při utkání se Slováckem.

Článek

Ligová premiéra přilákala na Letnou přes 14 tisíc diváků. Byli natěšení na začátek nové éry pod taktovkou kouče Jílka. Předvedený výkon však sparťanské fanoušky šokoval.

„Dostali jsme gól a hned měli všichni hlavy dole. Chyběl týmový duch, abychom se postavili jeden za druhého a navzájem se podpořili," neskrývá Lukáš Štetina obrovské zklamání.

Mužstvo hned v premiéře popřelo základní principy, které trenér Jílek po hráčích vyžaduje.

Nesplnili základní věci

„Nedokázali jsme plnit, na čem jsme se před zápasem domluvili. A o čem se bavíme už od samého začátku přípravy... Nechceme dělat chyby na naší polovině, což jsou základní věci. Chyby občas samozřejmě přijdou, ale nesmíme dostat gól pokaždé, když takovou uděláme," líčí slovenský reprezentant.

Před prvním gólem se při rozehrávce nechal o míč obrat Kanga, před druhým zase Sáček. Velkou bolestí pak zůstává i zakončení.

„Již v přípravě jsme dali pouze jeden gól, ještě takový, který nám soupeř daroval. Ani proti Slovácku se nám nepodařilo skórovat, i když jsme nějaké šance měli. Máme ještě na čem pracovat," poukazuje Štetina.

Reklama

Související témata: