Hlavní obsah

Chyběla nám kvalita v šestnáctce, tam musíme přidat, litoval po další prohře venku Nikl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českým Budějovicím se na hřištích soupeřů dlouhodobě nedaří. Potvrdily to i v Olomouci, kde prohrály i čtvrté venkovní utkání v probíhajícím ligovém ročníku. Herně ale nezklamaly. Od 20. minuty vedly, a i když Sigma ještě do poločasu otočila na 2:1, po přestávce byly lepší a naději alespoň na remízu držely až do samého konce.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Trenér Budějovic Marek Nikl

Článek

„Jsme hodně zklamaní. Do gólu, co jsme inkasovali to nebylo z naší strany špatné. Vedli jsme po parádní akci. Pak se do toho Sigma dostala a byli jsme rádi, že jsme do kabin odcházeli jen s jednogólovou ztrátou. Po přestávce jsme se rozjeli slušně, stupňovali tempo, soupeře jsme přehrávali a až do posledních sekund zápasu jsme byli nebezpeční. Jen nám chyběla kvalita v šestnáctce Sigmy. Tam potřebujeme přidat. Je to škoda. Byli jsme na tom slušně i kondičně a myslím, že domácí toho měli plné zuby,“ litoval kouč Jihočechů Marek Nikl.

Hanáci podle něj měli po přestávce v hlavě, že těsně vedou. „A my jsme podali výborný výkon na balonu. Neztráceli jsme ho, a když ano, tak jsme ho rychle sbírali. Takto bychom se chtěli prezentovat všude, doma i venku. Musíme ale zlepšit kvalitu ve finální fázi, abychom dávali více gólů. Venku s tím máme problém,“ podotkl.

Podle Jiřího Skaláka, který přišel do Českých Budějovic až v rozehrané soutěži z Mladé Boleslavi, jeho tým doplatil na to, že přes převahu si ve druhé půli nedokázal vypracovat žádnou stoprocentní šanci. „Mrzí to. Při vší úctě k Olomouci, bod bychom si zasloužili,“ mínil. Venku zatím za Jihočechy stihl odehrát jen dva zápasy. „Na Baníku to bylo jiné. Tam jsme tahali jednoznačně za kratší konec. Tady jsme byli aktivní a tak šance na úspěch byla. Sigma to sice dobře zavřela, ale my měli dávat balony více pod sebe v krajních prostorech. Tam měla Olomouc díry a my toho měli využít. Chtělo to prostě větší tlak do brány, chyběla nám před ní dravost,“ byl přesvědčen zkušený středopolař.

České Budějovice se však nevyvarovaly ani chyb v defenzívě. „Třeba při prvním gólu Juliše bylo všechno špatně. Stopeři se nám rozestoupili, když byl míč u lajny. Otevřeli jsme tak prostředek a i záložníci nestáli dobře. Střelec jako Juliš prostě nemůže dostat přihrávku do vápna, když je tam volný,“ láteřil nazlobený Nikl.

Pochválil ale naopak novou posilu do ofenzívy Nigerijce Alliho, který přišel na hostování z druholigového Brna. „Povedl se nám. Od prvního dne, kdy byl na tréninku, pak v poháru i následujícím duelu. Dnes připravil krásný gól. Škoda, že nějaký i nevstřelil. To by bylo ještě lepší. Je to oživení. Hodně zajímavý hráč,“ chválil trenér.

Domácí trenér Václav Jílek po utrápené výhře neskrýval úlevu. „Tří bodů si nesmírně ceníme. Osobně jsem měl před utkáním velký respekt. Všichni ho vnímali jako jednoduché. Byli jsme favority, měli jsme potvrdit formu, co nás zdobila před reprezentační pauzou. Já však cítil, že hlavně z pohledu mentality to nebude snadné a to se i potvrdilo. Přitom motivace byla pro nás obrovská. Udržet si pozici, možná nejlepší, která tady za poslední roky po osmi duelech byla. Jsem proto rád, že jsme to zvládli,“ prohlásil kouč domácích.

Reklama

  Ml. Boleslav - Slovácko dnes 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.