Hlavní obsah

Chytil byl překvapen, Klokany ale načal. Můj gól? Za jedna minus, culí se

Praha

Na tenhle ligový souboj si uchová příjemné vzpomínky. Svým prvním gólem za Pardubice zavelel Mojmír Chytil k důležitému triumfu nad Bohemians. Po jeho trefě přitom srdce fotbalových fandů Východočechů, kteří vážili sobotní cestu do Ďolíčku, zaplesalo.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Autor první branky Pardubic Mojmír Chytil se raduje z gólu.

Článek

Po povedeném centru Čelůstky od pomezní čáry se tmavovlasý borec prodral před stopera Bederku a těžkou hlavičkou poslal míč nechytatelně k levé tyči. „Soustředil jsem se, abych balon jenom nelízl, ale trefil ho čistě," líčil dvaadvacetiletý útočník trefu po půl hodině hry.

„Jak bych ji hodnotil na stupnici krásy? Jedna minus," usmíval se Chytil, jenž měl vzápětí na noze další. Po uvolnění Berana už překonal gólmana Bačkovského, jenže střela neměla potřebnou razanci a míč stačil na brankové čáře odkopnout do bezpečí Köstl. „Chtěl jsem jen přehodit nohu, měl jsem to trefit nártem. Bylo by vymalováno," povzdechl si šikovný mladík, jehož trenéři upřednostnili na hrotu před stálicí a matadorem Černým.

„Upřímně jsem byl trochu překvapenej, ale za šanci jsem moc rád," vykládal radostně. „Předpokládali jsme, že Bohemka se bude tlačit a cpát do útoku. Mojmírovi lze dát balon za obranu. Věřili jsme, že by mohl být ve sprinterském souboji úspěšnej. Což se sice nepotvrdilo, ale odpracoval to tam, a nakonec vstřelil krásný gól. Takže si myslím, že jsme se do volby trefili," mnul si ruce pardubický kouč Jaroslav Novotný.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva brankář Hugo Jan Bačkovský z Bohemians, Mojmír Chytil z Pardubic a Daniel Köstl z Bohemians v utkání 5. kola Fortuna ligy.

Chytilova trefa byla zlomová. Pardubičtí se dostali do vedení a po změně stran dorazili Klokany, kteří postrádali lehce zraněného Puškáče, dalšími dvěma zásahy. „O poločase jsme si řekli, že to dneska musíme prostě zlomit, že do toho dáme tisíc procent a zápas zvládneme za tři body. Bohemka držela míč, my jí hrozili z brejků. Myslím si, že jsme hráli to, co jsme měli," hřeje po prvním vítězství v sezoně Chytila, jenž má s parťáky v nohách náročných devadesát minut.

„Většinu utkání jsme běhali bez míče, což je víc náročné než dominovat na balonu. Museli jsme se posouvat a furt někam dobíhat," připomněl Chytil. Ve městě perníku hostuje na půl roku z Olomouce, kde se v úvodu sezony kvůli velké konkurenci nevešel do nominace na zápasy.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Tomáš Necid z Bohemians bojuje o míč v utkání 5. kola Fortuna ligy proti Pardubicím.

„Tady je podobná, i když v Sigmě je na tenhle post možná ještě víc hráčů. Ale v Pardubicích jsou kvalitní útočníci. Pavel Černý je vynikající, strašně se mi líbí. Hufíno (David Huf) je super kluk a fotbalista," tvrdí Chytil, který přitom ocenil i výkon brankáře Markoviče. Tým několikrát podržel, těsně před pauzou vytáhl skvělé zákroky proti pokusu Necida zblízka i dorážce Ljovina. Ve druhé půle po rohu zase vytáhl střelu Keity nad břevno. Pardubický host ze Slavie ostatně po zápase obdržel cenu pro nejlepšího hráče duelu. „Už jsem mu gratuloval. Drží nás, i na Baníku nás podržel, dneska předvedl výborné zákroky," smekal Chytil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články