Hlavní obsah

Condeho vyhostili kvůli propadlému pasu. Ve Zlíně věří, že stihne velikonoční zápas s Karvinou

V minulosti se o něj zajímaly mistrovská Slavia i Sparta, ale momentálně nenastupuje záložník Cheick Conde ve fotbalové lize ani za Zlín, kam přišel na začátku loňského roku. Guinejskému záložníkovi moravského mužstva totiž podle informací serveru isport.cz vypršela platnost pasu a byl cizineckou policií z republiky vyhoštěn, když předtím nereagoval na několik výzev, aby si vyřídil prodloužení.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Michal Škoda z Boleslavi a Cheick Oumar Conde ze Zlína.

Článek

„Odcestoval do Guineje pro nové doklady. Měl by být po reprezentační pauze zpátky," tvrdí zlínský generální manažer Zdeněk Grygera.

Mladého středopolaře, jenž podával na jaře velmi solidní výkony, postrádal kouč ševců Bohumil Páník už ve víkendovém duelu nejvyšší soutěže s Českými Budějovicemi. Condeho absenci však vzal s klidem. „Skvěle ho na jeho postu zastoupil Janošek. Odvedl perfektní práci. Budu ale samozřejmě rád, když s námi bude Conde zase co nejdřív. Nejlépe už na zápas s Karvinou," říkal Páník po třígólovém triumfu nad Dynamem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva David Puškáč z Bohemians a Cheick Oumar Conde ze Zlína.

Karviná bude nejbližším ligovým soupeřem Zlíňanů po reprezentační přestávce na velikonoční neděli. Condemu nahrává, že duel 24. kola, k němuž měl Fastav nastoupit tento pátek v Plzni, byl kvůli karanténě fotbalistů Viktorie odložený na neurčito. Za optimálních okolností by už tak nemusel žádné další mistrovské utkání vynechat. Otázkou však je, jak rychlé budou giunejské úřady v současné koronavirové krizi.

Z toho, že se Zlínu kvůli odloženému střetnutí na západě Čech reprezentační pauza o týden protáhne, nedělá Páník velkou vědu. „Máme během ní naplánována dvě přípravná utkání, abychom nevyšli z tempa," prozradil trenér.

Reklama

Související témata: