Hlavní obsah

Čtyři góly klokanům, dva Plzni. Předvádím nejlepší fotbal, co jsem ve Slavii, těší Jurečku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři poslední zápasy, šest gólů. Před čtrnácti dny čtyřmi brankami rozstřílel klokany, v sobotu dvěma trefami zařídil fotbalové Slavii výhru nad Plzní (2:1). Útočník Václav Jurečka, který přišel do Edenu v létě ze Slovácka, je pro kouče Jindřicha Trpišovského jasnou jedničkou na hrot.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Václav Jurečka slaví svou druhou trefu do plzeňské sítě.

Článek

„Jestli mám nejlepší formu ve Slavii? Myslím, že ano. Hraju v pohodě, předvádím nejlepší fotbal, co jsem v Edenu. Všechno si sedlo. Práce, kterou jsme vynaložil, se mi vrací. Jsem rád, že pomáhám týmu góly," prohlásil Jurečka.

Poslední dva zápasy v Edenu proměnil ve one man show. Z celkových osmi gólů Slavie vstřelil šest. Na jaře dal celkem už 14 branek. Jedenáct v lize, tři v MOL Cupu. Obě proti Plzni byly parádní, míče nasměroval nahoru.

„Při prvním gólu jsem se snažil, abych hlavně trefil bránu. Před druhým jsem ani přesně nevěděl, kde brána je, intuitivně jsem vystřelil nahoru. Měl jsem štěstí, že míč šel od tyčky do brány," podotkl Jurečka.

Když se prosadil zkraje zápasu, vypadalo, že Slavia nebude mít cestu za třemi body složitou. Jenže Viktoria po přestávce Durosinmim vyrovnala, se sešívanými to zatřáslo. Osmadvacetiletý útočník sice vrátil Pražanům vedení, až do konce se ale o výhru třásli. V poslední minutě pak spálil obrovskou šanci plzeňský Vydra.

„Vyrovnávacím gólem jsme se dostali do velkých problémů. Bylo to pro nás psychicky náročné, strachovali jsme se. Posledních deset jsme měli hodně ztrát, čímž jsme si všechno ztížili. Ale vyhráli jsme, máme radost," uvedl Jurečka.

Aby si slávisté zachovali šanci na titul, nesměli klopýtnout. První Sparta totiž odpoledne porazila Bohemians Praha. „Nezvládli jsme před týdnem derby, naše situace je složitá. Musíme dát hlavu nahoru a trápit Spartu, co to půjde. Ve fotbale je možné všechno," uzavřel Jurečka.

  1 : 2 Zlín - Bohemians 1 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.