Hlavní obsah

Dvě krvavá plzeňská zranění na Slavii. Podle Bílka byl zákrok Juráska na Tvrdoně nesmyslný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrdé rány, a to bez jakéhokoliv přibarvení, schytávali fotbalisté Plzně ve třetím kole ligové nadstavby na Slavii. Trenér Viktorie Michal Bílek musel během první půle vystřídat dva zraněné hráče. Nejprve po střetu s Matějem Juráskem odstoupil brankář Marián Tvrdoň, který měl díru v ruce. Následně opustil hřiště na nosítkách otřesený plzeňský kapitán Lukáš Hejda. Slavia vyhrála 2:1.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zraněný brankář Plzně Marián Tvrdoň.

Článek

První mrazivý moment se udál ve 14. minutě. Jurásek dostal pas za obranu, míč si postrčil dopředu, ale Tvrdoň se po něm vrhnul a balon přikryl. Rozběhnutý slávistický záložník mu však šlápnul na pravou ruku, zezadu ho trochu postrčil Václav Jemelka. Tvrdoně zasáhla velká bolest, od Juráskovy kopačky měl nad předloktím krvavou stopu. Ihned střídal a do brány nastoupil Jindřich Staněk. „Nesmyslný zákrok Matěje Juráska," glosoval to Bílek.

Jurásek dostal žlutou kartu, Plzeňští žádali tvrdší trest u hlavního rozhodčího Miroslava Zelinky, který sám svůj verdikt změnit nehodlal. Od kolegů od videa také nedostal pokyn k tomu, aby šel situaci k monitoru přezkoumat.

„Ještě jsem to neviděl z opakovaných záběrů. Nevím, jestli mohla být červená karta. Každopádně mi v takové situaci chybí větší respekt ke gólmanovi, který jde rukama na zem. Marián má ruku hodně roztrženou, bude se dávat dohromady delší dobu. Dostal příležitost po dlouhé době. V úseku, který na hřišti byl, vypadal skvěle. Hodně mě to za něj mrzí," podotkl Bílek.

Sparta jako loňská Plzeň. Příspěvek v pořadu Přímák s Petrem MikolandouVideo: Sport.cz

„Byl jsem u té situace, Matěj mu nešťastně prošlápl ruku, brankář tam měl tržnou ránu a přeju mu, ať se brzy uzdraví. Bylo to nešťastné, ale červenou kartu bych asi nedával. Musí to však posoudit někdo jiný," komentoval nepříjemný okamžik slávistický útočník Václav Jurečka.

Za čtvrt hodiny zůstal s krvavým šrámem Hejda. Po dlouhém autu šel do hlavičkového souboje, ve kterém byli ještě obránce sešívaných Igoh Ogbu a jeho spoluhráč Filip Kaša. Hejda dostal úder do obličeje a byl otřesený. Z hrací plochy byl odnesen na nosítkách, nahradil ho Milan Havel. „Střetl se s Kašou. Má tržnou ránu na hlavě, je otřesený. Uvidíme, jestli se dá do úterního zápasu s Bohemkou do pořádku," uvedl Bílek k Hejdovi.

Plzeň v tu chvíli prohrávala, ale s vynucenými změnami se vyrovnala. V Edenu bojovala až do konce o remízu. „Nikdy to není příjemné. Nejdřív jsme přišli o gólmana, pak o stopera, navíc je to zásah do defenzivy. Tým ale zareagoval skvěle, jen je škoda, že z toho nebylo víc," prohlásil Havel.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.