Hlavní obsah

Čtyřicet pět minut hrůzy. Budeme do toho muset říznout, naznačil Látal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve fotbale toho zažil spoustu jako málokterý český trenér, ovšem takový poločas hrůzy jablonecký kouč Radoslav Látal kouše vůbec poprvé. Při premiéře před vlastními fanoušky jeho tým inkasoval během hrůzostrašných čtyřiceti pěti minut pět gólů. Severočeši padli 1:5.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Radoslav Látal.

Článek

Poslední dva zápasy zelenobílí neinkasovali, jenže proti Spartě jejich obrana v první půli totálně vyhořela. „Doufám, že takový poločas už nikdy nezažiju. Těžko se mi mluví, jsou to hrozný věci. Ale fotbal takové přináší. Jednou jste nahoře, jednou dole. Teď se s tím musíme vypořádat a nachystat mužstvo na další zápas. Prohráli jsem se Spartou děsivě, hrozně a po špatném výkonu, ale víme, že Sparta má kvalitu a důležitější bude další zápas v Karviné," řekl 53letý Látal, jenž v Jablonci stále čeká na první výhru.

Sparta v první půli na hřišti jasně dominovala, přestože nastoupila s výrazně obměněnou základní sestavou. „Čeká ji strašně důležité utkání o Ligu mistrů, takže pět šest změn jsme čekali. Myslím, že pro Spartu to bylo i lepší. Přišli hladoví hráči, kteří byli nachystaní, měli chuť, chtěli se taky ukázat. Předvedli výkon, který je hodný Sparty," pochválil soupeře, který se až příliš snadno dostával před jabloneckou branku.

„Střed pole nám vůbec nefungoval. Hráli jsme na tři obránce, chtěli jsme zhustit střed hřiště, kde je Sparta silná. Ale vlastně všechno nám chodilo středem, průnikovky, kolmý přihrávky mezi stopery. Ti nevystupovali, v prvním poločase bylo prostě všechno špatně," kritizoval Látal.

Až do druhého poločasu prostřídal a na demolici zareagoval změnou rozestavení. „Na střídání tam bylo víc hráčů... Ve druhém poločase jsme přešli na čtyři obránce, zhustili jsme znovu střed hřiště, nechali jsme tam Hübschmana s Houskou a ještě Kratochvílem, a vepředu nechali jen Drchala. Chtěli jsme to alspoň důstojně dohrát a pak ž to bylo podstatně lepší. I když Sparta už zvolnila a nechodila tolik do presinku," uznal Látal.

A po zpackaném utkání naznačil změny i případný pohyb v kádru. „Někteří hráči dostali už potřetí šanci a budeme do toho muset asi trochu říznout. Bavili jsme se s majitelem. Chystá se tady nový trávník, pracuje na tom tady spousta lidí a my předvedeme takový výkon, který není hodný Jablonce. Mužstvo je ve fázi, kdy ho pořád budujeme, ale někteří dostali dost šancí, uvidíme, jak to bude dál," uzavřel zklamaně.

Reklama

  1 : 1 Pardubice - Č. Budějovice 1 : 1 59. min Živě
20240512T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Č. Budějovice
Pardubice vs. Č. Budějovice
Pardubice
Č. Budějovice
  0 : 1 Bohemians - Jablonec 0 : 1 59. min Živě
20240512T15 : 00:00+0200
Bohemians vs. Jablonec
Bohemians vs. Jablonec
Bohemians
Jablonec
  0 : 2 Liberec - Teplice 0 : 2 58. min Živě
20240512T15 : 00:00+0200
Liberec vs. Teplice
Liberec vs. Teplice
Liberec
Teplice
  1 : 2 Olomouc - Hradec Králové 1 : 2 58. min Živě
20240512T15 : 00:00+0200
Olomouc vs. Hradec Králové
Olomouc vs. Hradec Králové
Olomouc
Hradec Králové
  Karviná - Zlín dnes 18 : 00
20240512T18 : 00:00+0200
Karviná vs. Zlín
Karviná vs. Zlín
Karviná
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.