Hlavní obsah

Čtyřikrát stop. Citelné tresty pro dva vyloučené

Aktualizováno

Mírné tresty nefungují, je třeba přitvrdit. Fotbalisté Jakub Hora z Českých Budějovic a Ondřej Petrák z Bohemians 1905 dostali od disciplinární komise za vyloučení trest na čtyři soutěžní duely. Liberecký Matěj Valenta vyfasoval poloviční porci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Michal Křepský vylučuje Jakuba Horu z Českých Budějovic během utkání na Slavii.

Článek

Návrat do Edenu se mu vůbec nepovedl. Jihočeši dostali nakládačku, sešívaní je porazili 6:1. Někdejší slávista Jakub Hora navíc po ostrém zákroku na domácího Douděru dostal v 65. minutě červenou kartu.

Ostrá zákroky byly k vidění také v dalším utkání 8. ligového kola Bohemians - Liberec (0:2). Oba týmy po nich dohrávaly o deseti. V 69. minutě dostal červenou kartu střídající domácí hráč Ondřej Petrák, o chvíli později byl vyloučen Matěj Valenta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Hora z Českých Budějovic během utkání na Slavii.

V 68. minutě střídající Petrák hrubě fauloval hostujícího Frýdka a sudí Orel ho po zásahu videorozhodčího po přezkoumání situace u monitoru vyloučil. Slovan ale hrál přesilovku jen tři minuty, po ostrém skluzu na střídajícího Hálu byl vyloučen také autor první branky Valenta. Hráč Liberce si jedno utkání ze svého trestu odpykal v utkání 2. kola MOL Cupu.

Jedno utkání si za čtyři žluté karty nezahrají Jakub Pokorný (Olomouc), Michal Hlavatý (Pardubice) a Denis Granečný (Brno).

Pokuty za nepřístojnosti diváků zaplatí kluby. Slovácko 50 tisíc, Sparta a Zbrojovka Brno shodně 30 tisíc, Baník Ostrava 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata: