Hlavní obsah

Weber odpočítával v Edenu vteřiny. Slavii zápas sedl, my jsme byli jen sparingpartnery, řekl kouč Dynama

Stal se dalším z trenérů, kteří v Edenu zažili na podzim debakl. Kouč Českých Budějovic Jozef Weber po nedělním ligovém duelu na Slavii (porážka 1:6) přiznal, že vyhlížel netrpělivě jeho konec. „Po vyloučení Kuby Hory jsem odpočítával vteřiny. Byl to boj s časem," prohlásil Weber.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Budějovický gólman Martin Janáček měl v Edenu plné ruce práce

Článek

Slavia je na doma v ráži. Pardubicím dala sedmičku, šest gólů Teplicím. Půltucet nasázela v neděli i do sítě Dynama. Nebýt brankáře Janáčka, mohlo být s Jihočechy ještě hůř. „Poslední dobou se v Edenu nehodnotí hostům dobře, dostávají tady nakládačky. Jsme další v řadě. Musím s chladnou hlavou ocenit Slavii, přehrála nás ve všech směrech. Zápas jí sedl, my jsme dělali sparingpartnery," prohlásil Weber, který se zlobil na počínání svých svěřenců v defenzivní fázi.

Nebylo divu, vždyť před ruhým gólem obranná řada trestuhodně nezareagovala na aut Tecla úplně volnému Schranzovi na malé vápno. „Z šesti gólů jsme Slavii na čtyři přihráli. Co jsme vyvedli při autu Tecla...Vaří se to ve mně, tohle je na první ligu neuvěřitelné. A před čtvrtým gólem přihrajeme soupeři na vápno," kroutil hlavou Weber.

Jeho mužstvo dohrávalo navíc od 65. minuty bez vyloučeného Hory, který pykal za faul na Douděru u postranní čáry. „Slavia hraje nátlakově, nutí soupeře k chybám, k faulům. Červenou jsme dostali zbytečně," podotkl kouč Dynama.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Ivan Schranz slaví druhou branku Slavie

Jediná věc, která ho v Edenu potěšila, byla nádherná trefa Potočného, který z 35 metrů vymetl šibenici. „Branka byla pěkná. Kromě ní ale jiná naše pozitiva nevidím. Snad jen, že po přestávce dostali šanci dva mladíci," narážel Weber na nasazení Švece a Krcha od začátku druhého poločasu.

Reklama