Hlavní obsah

Další bojkot ultras? Neustoupíme, vzkazuje Sparta kotelníkům

Aktualizováno

Nejprve zákaz fandění v Plzni, teď zase odchod ze sektoru doma na Letné a striktní požadavky. Fotbalová Sparta odmítá akceptovat protest fanoušků z kotle. Ve svém prohlášení ujišťuje, že žádný z cílů a požadavků protestu ultras nebude ze strany klubu vyslyšen. Ostatní tribuny ultras po jejich pyrotechnické show během utkání se Slováckem vypískaly. Fanoušci z kotle pak svůj sektor opustili a ještě během prvního poločasu odešli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty Praha z kotle opouštějí svůj sektor během utkání s 1. FC Slovácko.

Článek

Nejprve protestovali proti debaklu v derby na Slavii, proto během celého utkání tam fanoušci z kotle Sparty mlčeli. Oblékli se do černého, zakázány byly vlajky, šály a další klubové symboly.

Během domácího středečního duelu se Slováckem zase ultras protestovali proti trestům ze strany klubu.

„V minulém týdnu přišly několika lidem zákazy od klubu na 5 let a k tomu vysoké pokuty v řádu desetitisíců. Jedná se o velmi aktivní část našeho kotle. Odůvodnění vysokých trestů je přelezení plotu z kotle na hlavní tribunu a zahalování. Naší reakcí v prvním poločase a následným odchodem byl sdělen jasný postoj k těmto sazbám," uvádí se na instagramovém profilu s názvem Letenští.

Po 11 letech se Sparta v Plzni dočkala. Vítězství zařídil kapitán David PavelkaVideo: Sport.cz

„Od této chvíle vyhlašujeme konec jakýchkoliv fans aktivit v domácím sektoru Sparty. Na venkovních zápasech budeme fungovat normálně! Tento stav bude trvat do vyřešení výše uvedených událostí, což znamená zmírnění, nebo zrušení trestů," vyhlásili ultras další bojkot.

Sparta poukazuje, že v posledních letech uložila desítky zákazů vstupu na domácí utkání a také desítky pokut, které vycházely z porušení návštěvního řádu stadionu. "K těmto opatřením přistupujeme v případech, kdy fanoušek svým jednáním ohrožuje bezpečnost na stadionu, dopouští se násilí či rasismu, případně jeho jednání může narušit řádný průběh utkání. Tento postup je uplatňovaný vůči fanouškům ve všech sektorech bez výjimky, tedy i směrem k příznivcům hostujících klubů," zdůrazňuje klub ve svém stanovisku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske během děkovačky s fanoušky po utkání se Slováckem. Tentokrát se obešla bez letenských ultras.

Základní pravidla jsou jasně stanovena. "V případě toxického jednání tedy docházelo, dochází a nadále bude docházet k ukládání pokut či zákazů vstupu na domácí zápasy Sparty. Tento náhled na nepřijatelné chování na stadionu je neměnný. Takový byl včera, je i dnes, bude zítra. Stejně jako před rokem, za rok," ujišťuje Sparta.

"Protest některých fanoušků, který byl svojí formou naprosto neakceptovatelný, zdá se, dostal právě tuto skupinu víc než cokoli jiného do izolace. Žádný z cílů a požadavků tohoto protestu nebude ze strany klubu vyslyšen," dodává na klubovém webu.

Reklama

Související témata: