Hlavní obsah

Kotel Sparty vyklidil sektor a vyhlásil bojkot. Priske vyjádřil respekt těm, co zůstali

Na světe je další bojkot sparťanských ultras. Po zákazu fandění během duelu v Plzni se kotel rozhodl, že kvůli pokutám od vedení pozastavuje svou činnost v domácím sektoru. Ve středu během utkání se Slováckem vyvěsil transparenty, házel světlice a nakonec do posledního jedince vyklidil svůj prostor. Kouč Pražanů Brian Priske se o těchto fanoušcích bavit nechtěl, vyzdvihuje ale ty, kteří zůstali a tým při výhře 4:0 povzbuzovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na Letné se pár minut nehrálo. Sparťanští fanoušci naházeli na hrací plochu světlice a dělobuchy.

Článek
Fotogalerie

Nebyl to hezký pohled. Ve 20. minutě duelu se Slováckem začaly na hrací plochu létat světlice, Prahou zněly výbuchy. „5 let za přelezení sektoru a zahalování? Čupr a Křivda - jebat vás a vaše zákazy," objevilo se na plachtách.

Zbytek tribun začal pískat, skalním příznivcům nadávat a polévat je z horních pater pivem. Proč k této situaci vlastně došlo?

„V minulém týdnu přišly několika lidem zákazy od klubu na 5 let a k tomu vysoké pokuty v řádu desetitisíců. Jedná se o velmi aktivní část našeho kotle. Odůvodnění těchto vysokých trestů je přelezení plotu z kotle na hlavní tribunu a zahalování. Naší reakcí v prvním poločase a následným odchodem byl sdělen jasný postoj k těmto sazbám," objevilo se na instagramovém profilu s názvem Letenští.

Tím ale spor zdaleka nekončí. „Od této chvíle vyhlašujeme konec jakýchkoliv fans aktivit v domácím sektoru Sparty. Na venkovních zápasech budeme fungovat normálně! Tento stav bude trvat do vyřešení výše uvedených událostí, což znamená zmírnění, nebo zrušení trestů," oznámili ultras, kteří po své show ve středu nakonec opustili stadion.

Nepokoje šli během přerušení z lavičky řešit stále zraněný kapitán Ladislav Krejčí i kouč Brian Priske. „Neměl jsem strach. Ale nebudu sdílet, co jsem k nim mluvil," prohlásil trenér na tiskové konferenci.

Respekt těm, kteří zůstali

Více se hříšníky, kvůli kterým Spartu s nejevětší pravděpodobností čeká pokuta a ve hře je rozhodně i uzavření části stadionu, nezabýval.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Letenští (@letensti)

„Buď můžeme mluvit o těch, kteří stadion opustili, nebo o těch, kteří zůstali. Právě ti stáli nejen za hráči a týmem, ale za celým klubem. Mám k nim největší respekt za to, jaký dali signál nejen týmu, ale i dalším lidem. Dali najevo, že takovou formu protestu nebudou tolerovat. Byl fantastický pocit, jakým způsobem fandili," podotkl trenér.

Reklama