Hlavní obsah

Další posila pro Baník! Ze Slavie vykoupil Laštůvku

Ostrava

Zkušený gólman Jan Laštůvka se vrací do Slezska. Nikoliv ale do Karviné, odkud loni v létě odešel do Slavie, ale do Baníku Ostrava. Vedení předposledního týmu HET ligy 35letého rodáka z Karviné vykoupilo z angažmá a podepsalo s ním v pátek kontrakt na rok a půl s opcí. Laštůvka by měl s Baníkem už v neděli odletět na soustředění do Turecka.

Foto: fcb.cz

Jan Laštůvka se vrátil do Ostravy. Vlevo sportovní manažer Baníku Dušan Vrťo.

Článek

„Vždycky jsem říkal, že se do Baníku rád vrátím bez ohledu na to, jestli bude v první nebo jiné lize. Ten, kdo zažil vyprodané Bazaly v mistrovské sezóně na tenhle tým může těžko zapomenout," řekl Laštůvka, o kterého měla zájem také Karviná. „Rád jsem si tam zachytal, ale teď se situace vyvinula takto. S Baníkem jsem byl po změně majitelů celou dobu v kontaktu, ale když jsem se před rokem a půl vracel z Ukrajiny domů, už měl post gólmana obsazený, a proto jsme tehdy vůbec o této možnosti ani nejednali," vysvětloval Laštůvka.

Před třinácti roky vychytal Laštůvka Baníku zatím poslední mistrovský titul, teď mu bude pomáhat se záchranou. U kustodů má karvinský odchovanec připravený dres s oblíbenou šestnáctkou, se kterou v památné mistrovské sezóně dotáhl mužstvo k titulu. Spolu s mladoboleslavským Lukášem Magerou je dnes posledním mohykánem zlatého týmu 2004 hrající fotbal na nejvyšší úrovni.

„Jsme opravdu nadšeni, že se nám Honzův příchod povedlo dotáhnout. Ještě během podzimu by nám tahle možnost zněla jako sci-fi. Jednali jsme o tom několik týdnů, a nebylo to jednoduché, protože o gólmana takových kvalit, je na trhu vždy zájem. Navíc měl stále smlouvu ve Slavii. V Honzovi získáváme obrovskou posilu a kvalitu a osobně jsem přesvědčen, že v české lize není lepší gólman," prohlásil sportovní ředitel Baníku Dušan Vrťo.

Reklama

Související témata: