Hlavní obsah

Daníček je z plichty zklamaný. Selhali jsme v koncovce, smutní po duelu s Baníkem kapitán Slovácka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaskakuje za zraněného Kadlece na stoperském postu a zastupuje ho i v roli kapitána. Obrana fotbalistů Slovácka dirigovaná Vlastimilem Daníčkem sice v přímém souboji o čtvrtou příčku ligové tabulky ostravský Baník téměř k ničemu nepustila, avšak gól nepadl ani na druhé straně. Hradišťský lídr po závěrečném hvizdu věděl, že jeho mužstvo bylo vítězství blíž.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jiří Fleišman z Ostravy a Rigino Cicilia ze Slovácka v souboji o míč.

Článek

Jste z bezbrankové plichty zklamaný?

Přiznám se, že ano. Hráli jsme doma, a tak jsme chtěli tři body, abychom Baníku odskočili. Před našimi fandy cítíme velkou sílu. V bojovném zápase jsme měli víc ze hry a na rozdíl od soupeře jsme si vypracovali několik šancí. Bohužel jsme je neproměnili. V koncovce jsme selhali.

Čím to, že Ostravští vaši branku naopak téměř neohrozili?

Těší mě, že jsme je skoro do ničeho nepustili. Je to výsledek práce celého týmu. Trenéry počínaje, to oni zvolili účinnou taktiku. Jediný výpadek jsme měli zhruba mezi dvacátou a třicátou minutou, ale ani v té době Baník neohrozil nebezpečně naši branku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ubong Ekpai z Ostravy (vlevo) a Daniel Holzer ze Slovácka.

Opětovně zraněného Nguyena nahradil ve vaší brance Fryšták. Je problém nastupovat skoro pokaždé s jiným gólmanem?

Ono se často mění i složení obranné řady. Většinou ale víme už na začátku týdne, v jaké sestavě nastoupíme. Takže máme docela dost času na sehrání.

Do středu obrany jste se zatáhl z vašeho obvyklého postu defenzivního záložníka. Jak se cítíte jako stoper?

V současnosti velice dobře. Já jsem hlavně šťastný, že nechybím v základní sestavě. A rád nastoupím tam, kde mě kouč Svědík potřebuje. Hodně se o tom bavíme.

A co bude po uzdravení Kadlece?

Michal je samozřejmě výrazná osobnost celého klubu. Budu prostě dál makat na sto procent. A samozřejmě bude záležet na trenérech, jak to poskládají.

Cítíte, že vaše forma po nepříliš povedeném vstupu do jarní části nejvyšší soutěže stoupá?

Nastavili jsme si určitou laťku, a výkony, jakými jsme se zpočátku prezentovali, byly hodně pod ní. Pak nám ovšem pomohla venkovní remíza s Pardubicemi a otočený domácí zápas s Boleslaví. Od něj jsme se odpíchli. Postupně nám zase roste sebevědomí.

Na zápas s Ostravou bylo téměř vyprodáno a početná skupina fandů Baníku byla hodně slyšet. Jak se vám zamlouvala atmosféra na hradišťském stadionu?

Byla úžasná. Je to velice příjemný návrat k tomu, co tu před covidem bylo. Koncentrace a nahecování na utkání jsou hned vyšší.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Gigli Ndefe z Ostravy a Václav Jurečka ze Slovácka v souboji o míč.

Za čtvrtým Baníkem zaostáváte v tabulce jen kvůli horšímu skóre. Jak vidíte boj o konečnou čtvrtou příčku, která může znamenat právo účasti v kvalifikaci Evropské konferenční ligy?

Věříme si. Do konce sezony však zbývá ještě spousta zápasů.

Jste i v semifinále MOL Cupu. Z které soutěže vidíte větší šanci dostat se znovu do pohárové Evropy?

V obou pro to uděláme maximum.

Reklama