Hlavní obsah

Lischka bod bere. Zápasy s fanoušky mají úplně jiný náboj, pochvaluje si stoper Baníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S více než tisícovkou hlasitých fanoušků v zádech uhráli ostravští fotbalisté v přímém souboji o čtvrtou příčku ligové tabulky na hřišti Slovácka bezbrankovou plichtu. Stoper Baníku David Lischka po závěrečném hvizdu netají, že je s bodem spokojený.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva David Lischka z Ostravy a Rigino Cicilia ze Slovácka.

Článek

Berete remízu?

Musíme. Jeli jsme do Uherského Hradiště s cílem vyhrát a Slovácku v tabulce odskočit, avšak vzhledem k průběhu utkání je bodík pro nás dobrý. Po herní stránce jsme nepředvedli takový výkon, jak bychom si představovali.

Na domácí branku jste prakticky nevyslali přímou střelu...

Je to bohužel tak. Docela se nám dařila rozehrávka, avšak naše útočné pokusy bohužel většinou končily na hranici soupeřovy šestnáctky. V ní už jsme nebyli příliš nebezpeční. Chtěli jsme posílat do soupeřova velkého vápna hodně ostrých centrů, protože jsme věděli, že s nimi mají Hradišťští občas problémy. Jenomže těch balonů z křídelních prostorů moc nelétalo. Zkrátka jsme se směrem dopředu nedokázali moc prosadit.

Jaké to bylo bránit urostlého útočníka Slovácka Ciciliu?

On je vysoký a silný. Sváděli jsme s ním těžké souboje. Pečlivě jsme se na něj ale připravovali. Byli jsme stále u něho, anebo jsme k němu okamžitě po zisku míče přistupovali. Myslím, že se nám ho podařilo eliminovat. Na rozdíl od podzimního utkání se Slováckem na našem stadionu jsme byli v defenzívě kompaktní. Jsme moc rádi, že jsme udrželi čisté konto.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jiří Fleišman z Ostravy a Rigino Cicilia ze Slovácka v souboji o míč.

Několik závarů ve vaší šestnáctce jste ovšem řešit museli...

Slovácko se snažilo prosadit centry na zadní tyč. V tom je silné. Pokud se ale domácí přece jen dostali do šance, podržel nás výbornými zákroky brankář Laštůvka.

Vaši fanoušci vás celý zápas neúnavně povzbuzovali. Jak se vám zamlouvala atmosféra na hradišťském stadionu?

Je to nádherné, když jich tolik přicestuje na náš venkovní duel. Kvůli tomu se fotbal hraje. Diváci k němu neodmyslitelně patří. Díky nim mají utkání teď zase úplně jiný náboj. I hráči Slovácka se museli v té kulise cítit dobře. Je skvělé, že už je všechno zase v normálu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ubong Ekpai z Ostravy (vlevo) a Daniel Holzer ze Slovácka.

Se Slováckem máte stejný počet bodů. Jak vidíte bitvu o čtvrté místo, které zřejmě bude zaručovat účast v kvalifikaci Evropské konferenční ligy?

Myslím, že to bude vyrovnaný souboj až do posledního kola nadstavby. Půjde o každý bod. Aby však čtvrtá příčka měla nějaký význam, musíme zároveň fandit Spartě, aby vyhrála MOL Cup.

Reklama

Související témata: