Hlavní obsah

Defenzivní univerzál Panák prodloužil smlouvu se Spartou

Fotbalista Filip Panák prodloužil smlouvu s pražskou Spartou. Šestadvacetiletý defenzivní univerzál podle klubového webu podepsal na Letné nový víceletý kontrakt. Předchozí smlouva by Panákovi vypršela příští rok v létě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Panák v utkání s Libercem.

Článek

Stoper, jenž může hrát i na pozici defenzivního záložníka, od podzimu 2018 laboroval s vážným zraněním. Předloni v únoru přestoupil z Karviné do Sparty, ale kvůli přetrvávajícím zdravotní potížím musel na další operaci. Tehdy dokonce zvažoval konec kariéry, ale nakonec se rozhodl pokračovat a v této sezoně se vrátil na trávníky.

"Mám obrovskou radost. Po tom, co se mi stalo, už jsem v to moc nevěřil. Jsem strašně rád, že se to povedlo. Udělám všechno, abych to Spartě splatil," uvedl Panák.

Na podzim ve 23 soutěžních zápasech odehrál celkem 1952 minut a byl osmým nejvytíženějším sparťanem. V zářijovém ligovém duelu se Zlínem vstřelil svůj jediný dosavadní gól v letenském dresu. Panák byl rovněž poprvé nominován do reprezentace na listopadová utkání s Kuvajtem a Estonskem, do kterých však nezasáhl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Panák ze Sparty během přípravného utkání s Duklou.

"Vděčím vedení a všem v klubu. Podporovali mě v době, kdy bych to moc nečekal. Tohle je třešnička na dortu. Teď chci vyhrát ligu a nejlíp i pohár," dodal Panák.

Reklama

Související témata: