Hlavní obsah

Definitivní návrat domů. Lischka dostal v Baníku dlouhodobou smlouvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pár dnů byl v nejistotě, teď se definitivně vrací domů. Fotbalový obránce David Lischka přestupuje ze Sparty natrvalo do Baníku, se kterým podepsal smlouvu na čtyři a půl roku. Konstruktivní stoper v Ostravě už na podzim hostoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lischka z Baníku Ostrava.

Článek

Letenští svého rivala poškádlili, když si stopera stáhli na začátek zimní přípravy zpátky. Sparta teď Davida Lischku za částku okolo 15 milionů korun do Baníku natrvalo prodává.

„Jsme opravdu velice spokojeni, že se nám podařilo Davidův transfer realizovat. Byla to jedna z našich zimních priorit. Samozřejmě, že jednání byla velmi komplikovaná s ohledem na platný Davidův kontrakt ve Spartě, ale nakonec došlo mezi kluby ke shodě a David se k mužstvu připojí už při odjezdu na soustředění," kvituje na klubovém webu Alois Grussmann, sportovní ředitel Baníku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lischka v době, kdy ještě dirigoval obranu Sparty.

Rodák z Ludgeřovic uzavřel na Bazalech dlouhodobý kontrakt na čtyři a půl roku. „Pro mě byl Baník celou dobu jediná priorita. Jsem opravdu nadšený, že se to povedlo a já můžu pokračovat v rozdělané práci, kterou tady s mužstvem máme," vítá David Lischka.

Z Letné odchází s bilancí 25 odehraných utkání v rudém dresu. „Chtěl bych Spartě i jejím fanouškům poděkovat za dva roky, které jsem v klubu strávil. Jsem rád, že mi dali po operaci srdce šanci vrátit se do velkého fotbalu. Nikdy nezapomenu na svůj první zápas v přípravě v Benešově, kde mě fanoušci vytleskali. Budu na Spartu vzpomínat jen v dobrém," ujišťuje hráč s přezdívkou Lišák na rozloučenou s rudým dresem.

Čtyřiadvacetiletý odchovanec po svém letním příchodu na hostování dokonale zapadl do čtyřčlenné defenzivní linie a stal se jedním z pilířů základní sestavy. I proto měl Baník eminentní zájem Lischku přivést na Bazaly natrvalo. Povedlo se mu to jen díky tomu, že vedení hráče vykoupilo z platné smlouvy na Letné.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 46. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  1 : 0 Sparta - Ostrava 1 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice