Hlavní obsah

Rozuzlení velké strategické bitvy. Lischka se ze Sparty vrací do Baníku, zůstává mu i Sor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Neúprosná strategická bitva na funkcionářském poli nabrala velký obrat. Fotbalový stoper David Lischka jde ze Sparty zase zpátky do Baníku Ostrava, kde na podzim hostoval. Tentokrát už na přestup za 15 milionů korun. Dohoda neobsahuje přesun křídelníka Yiry Sora opačným směrem. Informaci přinesl Deník a potvrzují ji zdroje blízké oběma klubům. Oficiálně bude oznámena nejspíš ve středu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lischka z Baníku Ostrava a Stanislav Tecl ze Slavie Praha.

Článek

Trenér Ondřej Smetana může být spokojený. Sparta si v kádru Baníku vyhlédla rychlonožku Sora, a aby na ostravský klub vyvinula nátlak, stáhla si na začátku zimní přípravy z hostování stopera Lischku.

„Chci je mít oba, na jaře je budeme potřebovat," zareagoval Smetana.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lischka z Baníku Ostrava.

Na jeho slova nejspíš dojde. David Lischka se mu vrací natrvalo a nic nenasvědčuje tomu, že by se kluby dokázaly dohodnout na odchodu Yiry Sora na Letnou. Lischkův trvalý přestup s ním nesouvisí.

Adama Hložka pustí Sparta nejdřív v létě, říká Tomáš Rosický. Co další hráči?Video: Sport.cz

Ani Sparta ovšem nebude škodná. Přestupová suma za jejího stopera by měla být okolo 15 milionů korun, přitom Baník zatím nabízel pouze 10 milionů. Jeho majitel Václav Brabec nakonec musel 5 milionů přihodit, jednání o případné alternativy nedopadla. Olomouc nechtěla uvolnit Václava Jemelku, ani Ružomberok svého Alexandera Mojžíše.

„Lischkův přestup do Baníku je dohodnutý, dolaďují se papíry a formality," potvrzuje zdroj obeznámený s vývojem jednání.

Sparta naopak stojí o Sora, představy obou klubů se ovšem natolik rozcházejí, že v jeho případě zatím není žádná dohoda možná. Také nigerijský křídelník by měl odletět s Baníkem na soustředění do Turecka.

Reklama

Související témata: