Hlavní obsah

Derby tentokrát favorita má. Jenže pozor, řežba o titul je na virózu nejlepší lék!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výjimečná konstelace hned z několika důvodů. Šlágrem 27. kola fotbalové Fortuna ligy bude v sobotu 305. derby pražských „S“, v němž tentokrát půjde opravdu o hodně. Poprvé po patnácti letech jde v závěru jara o přímý souboj o titul. Kurz na výhru Slavie v derby 3,29:1 ovšem aktuálně navyšují informace z posledních dní o marodce v jejím kádru a také fakt, že se sešívaným na jaře venku krutě nedaří (z 5 venkovních zápasů získala jen 6 bodů). Na Spartu kurz naopak padá na 2,18:1.

Jak bude David Hovorka prožívat derby pražských „S“?Video: Sport.cz

 
Článek

Sparta se po minulém kole vyhoupla na první příčku tabulky a od druhé Slavie ji dělí dva body. Letenští si výhrou mohou upevnit vedení a zvýšit svůj náskok na 5 bodů, naopak v případě výhry Slavie se vrátí do čela sešívaní. Mírnými favority jsou Letenští, kteří zvládli zvítězit ve všech utkáních od začátku února, Slavia naopak v poslední době několik bodů poztrácela.

Navíc je tu na jaře téměř bezchybná Sparta. To se projevilo i na kurzu na titul. Sparta zahajovala ligové jaro s kurzem 11:1 jako outsider za Slavií (1,75:1) a Plzní (2,35:1). Teď je naopak na špičce ligy s kurzem 1,71:1 (Slavia 2,15:1 a Plzeň 40:1).

Na derby Sparta - Slavia vyrazí i hokejista Jakub Voráček. Kdo podle něj vyhraje?Video: Sport.cz

„To jsou všechno věci, které tipující vnímají, proto jsou aktuálně sázky na výhru v derby v poměru 87 % na Spartu - 7 % na Slavii, 6 % sázek zatím šlo na remízu. Hodně se sází i na příležitost složenou ze dvou možností: Sparta vyhraje zápas nebo povede v průběhu zápasu o 2 góly - v kurzu 2,16:1," hlásí Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

„Sparta se díky aktuální formě a slabším výkonům svého hlavního rivala dokázala dostat do čela ligy. Slavii navíc trápí viróza a je tak velkým otazníkem, v jakém složení svěřenci trenéra Trpišovského nastoupí. Ve středu trénovalo pouze třináct hráčů, nemoc skolila například Ševčíka, Kačarabu či Zafeirise, který se jako jediný dokázal prosadit minulý víkend v utkání proti Mladé Boleslavi. Zranění jsou Jurásek a Lingr," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Sparta proti tomu hraje ve velké pohodě, tým kouče Priskeho určitě bude chtít sešívaným oplatit podzimní porážku 0:4 z Edenu a odskočit tak svému odvěkému rivalovi v tabulce. Šance, že dá Sparta gól v obou poločasech v kurzu 3,3:1, mi přijde reálná," radí Hanák.

„Zdá se, že tentokrát derby favorita má a většina sázkařů dá důvěru Spartě. Nicméně Slavia určitě není mančaft na odpis. Jinak se jí hraje venku proti klubům, které 90 minut brání, a jiné to bude na Spartě, která má hru postavenou na ofenzivní síle. A nezapomínal bych ani na trenérský štáb Slavie, který dokázal vždy v kritických chvílích něco vymyslet a uspět, i v evropských pohárech. Navíc motivace zahrát si derby o titul je na virózu nejlepší lék," usmívá se Urbanec.

Jak se změnil Jindřich Trpišovský v průběhu kariéry? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Sparta je na koni a jde si za titulem. Doma neprohrává, navíc ji bude podporovat vyprodaný stadion. „Její výhru očekávají také bookmakeři a sázkaři. Většina z nich u nás sází na domácí - přijali jsme 86 % tiketů. Slavia se v poslední době hledá a zápasy venku jí nevycházejí. Že se v derby na Letné prosadí, sázkoví experti příliš neočekávají. Odpovídá tomu jen 8 % vkladů na vítězství Slavie," avizuje také Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Oblíbenou sázkou také je, že Sparta vyhraje nebo povede o 2 góly, na což fanoušci sázejí v kurzu 2,15:1.

U Fortuny na výhru Sparty směřuje 75 % sázek, na remízu 12 % a na výhru Slavie vychází jen 13 % z dosavadních náběrů.

Jak dopadne sobotní derby pražských S?
zvítězí Sparta
51 %
utkání skončí remízou
14,1 %
vyhraje Slavia
34,9 %
Celkem hlasovalo 3181 čtenářů.

Reklama