Hlavní obsah

Derby z lanovky. Bitvu o Prahu poprvé v české lize hlídá macaté oko

Titul už ve hře není. Aspoň v něčem je však bitva o Prahu unikátní. Stanice O2 TV Sport na závěr fotbalové ligy připravila pro diváky další technologickou novinku. Na derby Slavia - Sparta nasadila unikátní kamerový systém O2 TV Cable CAM. Jedná se o kameru zavěšenou na pojízdné lanovce, která snímá dění na hřišti z atraktivní perspektivy.

Foto: O2 TV Sport

Kamerový systém O2 TV Cable CAM zblízka.

Článek

Pozorný divák si v Edenu hned všiml novinky, kamery, která na nataženém drátu pendluje nad hřištěm sem a tam. Systém O2 TV Cable CAM byl v přenosech z české ligy nasazen vůbec poprvé v historii. Plánuje se využívat i v dalších sezonách a počítá se s ním například také na hokejové Winter Classic Games.

„Na realizaci jsme pracovali několik týdnů, museli jsme splnit řadu podmínek. Potřebovali jsme třeba statický posudek. Jedná se o poměrně velkou investici, ale chceme dlouhodobě divákům přinášet atraktivní technologické inovace, které podle nás Fortuna lize významně pomáhají," vysvětluje Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

Vyvíjel bych tlak na vedení, aby hráče podepsalo, říká Rada ke kauze PulkrabVideo: Sport.cz

„Samotná kamera O2 TV Cable CAM váží skoro 20 kilo, je ukotvena v úrovni střechy stadionu. Nabízí výškové pohledy na hřiště, ale umí i detailní přiblížení na hráče či třeba míč," líčí Rostislav Suslo, šéf divize O2 TV Production, jež na derby nasadila nejmodernější přenosový vůz.

Reklama

Související témata:
Kamerový systém