Hlavní obsah

Objev ligy burcuje před derby: Na sezonu se vzpomíná i podle posledního utkání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neztrácí čas. Ještě před rokem kopal druhou ligu za Prostějov. Během podzimu se pak v Mladé Boleslavi etabloval na prvoligové scéně tak zdatně, že v únoru už ho koupila Slavia. A k závěrečnému derby proti Spartě vyrukuje David Jurásek jako čerstvě vyhlášený Objev sezony fotbalové Fortuna ligy. „Vůbec jsem nečekal, že bych mohl takovou anketu vyhrát. Mám velkou radost, i když sezona nedopadla podle našich představ,“ líčí 21letý rodák z Uherského Hradiště.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Jurásek ze Slavie Praha oslavuje svůj gól během utkání nadstavby s Hradcem Králové.

Článek

Do světa velkého fotbalu se vydal z Dolního Němčí a ze všech zdejších hráčů to dotáhl nejdál. Premiéru v sešívaném dresu si odbyl paradoxně proti Slovácku, odkud ve čtrnácti letech odešel do Brna.

V posledních měsících bral kariéru sprintem. Prostějov, Mladá Boleslav, Slavia... „Veliký skok. Druhá liga je něco jiného než první. Prostějov mi ale dal hodně. Vzal si mě tam trenér Šustr, znali jsme se z dorostu z Brna, přesun byl pak lehčí," poukazuje David Jurásek.

V Edenu se rychle adaptoval. „Slavia je podle mě nejlepší klub u nás. Je tady skvělé zázemí, fanoušci, všechno. Mám dobrý pocit, přestup hodnotím určitě kladně."

Jedno mínus ovšem samozřejmě najde. Umístění sešívaných. Skončí druzí a neobhájí mistrovský titul.

„Sezona nedopadla, jak jsme si všichni přáli. Hlavně nadstavba nevyšla podle našich představ. Nepohlídali si některé zápasy a nebodovali tak, jak jsme chtěli. Gratulujeme Plzni," neskrývá Jurásek velké zklamání.

David Jurásek přestupuje z Mladé Boleslavi do pražské SlavieVideo: slavia.cz

Sparta ovšem z bitvy o titul vypadla ještě dřív. Skončí až třetí, bitva o Prahu tak je duelem zklamaných.

„O titul už sice nejde, ale přece je to derby. Chceme ho zvládnout, abychom ligu zakončili výhrou. Na sezonu se vzpomíná i podle posledního utkání, určitě chceme vyhrát," ujišťuje Objev sezony, že motivace slávistům nechybí.

Dvaadvacet mu bude až v srpnu, skupina o titul pro něj byla těžkou zkouškou. „Pro mě něco úplně nového, neměl jsem zatím možnost nic takového zažít. Pomohl mi jak realizační tým, tak spoluhráči. Byl jsem jen pod tlakem zápasu, jinak ne," kvituje.

Po těžké sezoně by si zasloužil pořádnou dovolenou, fotbalové jaro však pro něj ještě nekončí. Začátkem června čekají reprezentaci do 21 let závěrečné kvalifikační zápasy s Anglií a Andorrou.

„Přestávka není dlouhá, blíží se přípravný kemp reprezentace. Žádnou velkou dovolenou neplánuji, maximálně k rodičům na Moravu," avizuje Jurásek.

Reklama

Související témata: