Hlavní obsah

Disciplinárka rozdala pokuty, nejvíc zaplatí Baník

Baník Ostrava musí zaplatit 60 tisíc korun za porušení povinností pořadatelské služby v domácím ligovém utkání s Jabloncem. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala slezský klub za to, že jeho fanoušci v duelu 19. kola nejvyšší soutěže se Severočechy pronesli a použili pyrotechniku. Komise o tom informovala v komuniké po dnešním zasedání.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Fanoušci Baníku Ostrava.

Článek

O 10 tisíc korun nižší pokutu než Baník dostali Bohemians 1905 po domácím pražském derby se Spartou. Fanoušci "Klokanů" se ve šlágru 19. kola dopustili nevhodných pokřiků a výtržností, vhazovali předměty na hrací plochu a použili pyrotechniku.

Letenští po stejném utkání musejí zaplatit 20 tisíc za nevhodné chování svých příznivců, kteří použili pyrotechniku a poškodili zařízení stadionu v Ďolíčku. Zbrojovka Brno dostala pokutu rovněž 20 tisíc korun za nevhodné pokřiky fanoušků při venkovním utkání na Slavii.

Za čtyři žluté karty si v nadcházejícím ligovém kole nezahraje trojice hráčů. Chybět budou Michal Kohút ze Slovácka, brněnský Lukáš Endl a ostravský Jiří Fleišman.

Reklama