Hlavní obsah

Disciplinárka zahájila řízení kvůli konfliktu ochranky s fanoušky Jablonce

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) zahájila řízení s Českými Budějovicemi a Jabloncem kvůli konfliktu mezi pořadatelskou službou jihočeského klubu a fanoušky Severočechů při nedělním utkání 28. kola první ligy. Teplický brankář Tomáš Grigar dostal trest na tři soutěžní zápasy za vyloučení v úterním duelu 29. kola nejvyšší soutěže proti Mladé Boleslavi. Disciplinární komise o tom informovala v komuniké po dnešním zasedání.

Foto: Fotbal Turist, Twitter

Takhle to v Českých Budějovicích vypadalo po zásahu pořadatelů.

Článek

Ze zveřejněného videa, které má k dispozici i LFA, je patrné, jak jeden z pořadatelů v Českých Budějovicích za tribunou vláčí jabloneckého fanouška po zemi a další do něj několikrát udeří pěstí. Zatím není jasné, co této situaci předcházelo. V sektoru hostů bylo jen 12 diváků. Disciplinární komise zahájila řízení s Budějovicemi kvůli porušení povinností pořadatele a s Jabloncem za nesportovní chování fanoušků.

Jihočeský klub už dříve agresivní chování několika pořadatelů v prohlášení důrazně odsoudil. Podle mluvčí Dynama Dušana Mendela pořadatelská služba ujistila klub, že členové agentury, kteří na fanoušky zaútočili, budou exemplárně potrestáni a firma už s nimi nebude spolupracovat. Konflikt z nedělního zápasu, který České Budějovice vyhrály 5:1, prověřuje i policie. Jablonec na svém webu uvedl, že poskytuje orgánům LFA v šetření incidentu plnou součinnost.

"Disciplinární komise LFA si na své příští zasedání předvolala zástupce obou klubů i hlavního pořadatele utkání, aby mohla důkladně prošetřit události, které se staly v souvislosti se zásahem pořadatelské služby směrem k fanouškům hostujícího klubu. Kromě jejich výpovědí a zprávy technického delegáta bude mít disciplinární komise i další podklady včetně všech možných videozáznamů," uvedl předseda komise Richard Baček.

Grigar dostal červenou kartu v 89. minutě za podkopnutí mladoboleslavského útočníka Vasila Kuseje, jenž ho při oslavě gólu na 1:1 provokoval zatnutou pěstí. Teplice doma udržely remízu, přestože kvůli vyčerpaným střídáním musel závěr duelu dochytat egyptský útočník Muhammad Jásir. Čtyřicetiletý gólman Grigar bude Teplicím chybět v nedělním závěrečném kole základní části v Plzni a ve dvou zápasech nadstavbové skupiny o udržení.

Sparta zaplatí 70 tisíc za porušení povinností pořadatele v pražském derby se Slavií (3:3), ve kterém domácí fanoušci používali pyrotechniku, nevhodně pokřikovali a vhazovali předměty na hřiště. Klub z Vršovic za chování svých příznivců ve šlágru 27. ligového kola dostal pokutu 40 tisíc korun.

Baník Ostrava za pyrotechniku v domácím zápase proti Plzni zaplatí 60 tisíc korun. Menší peněžité tresty uložila disciplinární komise také Teplicím (30 tisíc korun) a Jablonci (20 tisíc korun) za porušení povinností pořadatele v utkáních se Slováckem, respektive s Jabloncem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články