Hlavní obsah

Diváci na něj pískali, Zahustel radši odchází ze Sparty na hostování do Slovácka

Praha
Aktualizováno

Neměl na Letné v poslední době snadnou pozici. Když oblékl rudý dres v lize naposledy, diváci ho vypískali, navíc byl často zraněný. Fotbalový obránce Ondřej Zahustel tak opouští pražskou Spartu a na jaře bude hostovat v 1. FC Slovácko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zahustelova slavná chvíle. Spolu s Dočkalem oslavuje gól, který vstřelil v derby se Slavií.

Článek

Klubový web avizuje, že obránce Ondřej Zahustel se dnes připojí k týmu Slovácka. Osmadvacetiletý defenzivní hráč přichází na půlroční hostování ze Sparty. V následujících dnech se již jen doladí administrativní záležitosti.

V prvním utkání zimní přípravy si ještě zakopal za Spartu proti Českým Budějovicím, odehrál poločas.

Fanoušci na něj byli v poslední době alergičtí. Zahustel přitom patřil mezi služebně nejstarší hráče sparťanského áčka. Na Letnou přišel v polovině sezony 2015/16 z Mladé Boleslavi. Rychle se zařadil do základní sestavy a týmu pomohl k postupu do čtvrtfinále Evropské ligy. Ve svém prvním derby se při výhře 3:1 zapsal mezi střelce.

Ještě v sezoně 2017/18 patřil mezi nejvytěžovanější hráče. Celkem odehrál ve Spartě 67 ligových zápasů a vstřelil šest branek. K tomu přidal 9 zápasů v evropských pohárech a 4 duely MOL Cupu.

Zahustel odehrál v nejvyšší soutěži 158 ligových zápasů, ve kterých zaznamenal 25 branek. Na svém kontě má 186 cm vysoký defenzivní hráč rovněž čtyři reprezentační starty a jednu reprezentační trefu, když se prosadil v zápase se Srbskem.

Reklama

Související témata: