Hlavní obsah

Divočina v Ďolíčku, vyloučený Pilař nechtěl ze hřiště! Probuďte se už všichni, zuřil Rada

Praha

Emoce v Ďolíčku! Vedli díky gólům Čvančary a Housky 2:0, fotbalisté Jablonce směřovali v Ďolíčku za prvním vítězstvím po třech měsících. Pak se ale začaly dít u Botiče věci. Severočeši ve druhém poločase krátce po sobě vyfasovali dvě červené karty, rázem stáli proti Bohemians 1905 v devíti. I tak dokázali výhru uhájit, domácím dovolili jen snížit Hronkem na 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Petr Rada během utkání 17. kola Fortuna ligy na Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Nejdříve se pakoval po druhé žluté kartě Malínský, vzápětí v 70. minutě za údajný úder loktem do tváře pronikajícího Köstla byl podruhé napomínán Pilař. Ten se nechtěl s verdiktem sudího Szikszaye smířit, arbitrovi i jeho asistentovi od plic dlouze sděloval, co si o tom všem myslí. Kapitán Hübschman ho musel od rozhodčích odhánět, nakonec ho vyprovodil z trávníku.

„Nevím, na dálku jsem situace neviděl, hlavně první žlutou pro Malínského. Ale druhá žlutá pro Pilaře? Hrajeme fotbal, což je kontaktní sport! Znám tisíce fotbalistů, kteří, pokud budeme řídit zápasy takhle, nemohli by hrát ligu. Jestli jdu do skluzu, vypíchnu balon a někdo přepadne, je to jeho chyba. Skluz do fotbalu patří. Jestli budeme takhle úzkoprsí a budeme vylučovat, nikam se nehneme. Pak se divíme v Evropě, že nám nic nepískají. Už se probuďte všichni," zlobil se kouč Jablonce Petr Rada.

Severočeši už ani nevěděli, jak chutná radost z vítězství. Naposledy v nejvyšší soutěži vyhráli 12. září, doma s Karvinou. Od té doby jako když utne, během této doby inkasovali dva pětigólové debakly v Plzni a na Slavii. Sérii zlomili paradoxně v devíti hráčích.

„V prvním poločase jsme byli lepší, dominovali jsme. Dali jsme dva góly. Kluci cítili že by to mohlo vyjít. Zmrazilo nás vyloučení Malínského, ale v deseti se to dá někdy zvládnout. Po vyloučení Pilaře na devět hráčů, to už bylo silný sousto, nejsme v komfortní situaci. Ubojovali jsme to, hráči si hrábli na dno," pochvaloval si Rada, který smekl před zkušeným záložníkem Tomášem Hübschmanem, jehož do utkání nasadil od první minuty.

„Smekám před ním, ve čtyřiceti letech předvedl neskutečný výkon. Z toho se radujme, z toho si berme příklad. Neviděl jsem od něj, že by kňoural, je zvyklý na léta ve světovém fotbale. Dneska bych ho nevystřídal ani kdyby mu spadly trenky," podotkl Rada, který po zápase promlouval s domácím koučem Luďkem Klusáčkem. „Řešili jsem spolu situace v zápase. Luděk za tyto věci nemůže, stejně jako já. Je slušný kluk, respektuju ho, je to kamarád," uzavřel spokojený Rada.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.