Hlavní obsah

Do hospody jo, na stadion ne? Vrba nechápe, proč očkovaní nemůžou na fotbal

Praha

Domácí zápasy pro ně nejsou problém. Také výroční duel s Libercem nakonec v neděli zachránili (2:1), a tak série zůstala zachována. Fotbalisté pražské Sparty pod trenérem Pavlem Vrbou v 17 ligových duelech na Letné stále neprohráli, z toho si připsali hned 16 vítězství. „Bohužel venku ztrácíme body, které nám teďka chybí,“ uvědomuje si kouč po mírném posunu ze čtvrté na třetí příčku tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba během utkání s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Doma se drží. Jakmile však vyjedou ven, jejich kouzlo opadá. Na hřištích soupeřů získali jen 11 z celkových 36 bodů.

„Chci vyhrát každý zápas. Důležité je, abychom byli doma úspěšní. Chceme být úspěšnější i venku, což se nám zatím nedaří tak, jak bychom chtěli," vadí Pavlu Vrbovi.

„Vzhledem k tabulce, v níž jsou vepředu čtyři mužstva, bude každá ztráta bolet. Hlavně budeme muset ve venkovních zápasech bodovat víc než doposud. Doma se nám daří, bohužel venku ztrácíme body, které nám teďka chybí. To je pro mě chyba a vadí mi to," srovnává bývalý trenér české reprezentace.

Jestliže Spartu trápí venkovní zápasy, může pro ni být výhoda, že na stadionech teď bude znovu prázdno.

„Mě hlavně trápí, že nebudou fanoušci. Připadá mi nelogické, že očkovaný člověk může chodit do obchodu, do hospody a nemůže přijít na sportovní utkání. I když by prokázal, že je očkovaný. Tomu vůbec nerozumím. Jsou to zvláštní věci," podivuje se Vrba, proč smí sportovní akce navštívit maximálně 1000 lidí.

Vláda kvůli šíření koronaviru nařídila, že sportovní utkání může od pátku navštívit maximálně 1000 osob. Musejí být po očkování nebo prodělaném covidu. Od srpna mohly být sportovní a kulturní události zaplněny ze 100 procent kapacity při prokázání bezinfekčnosti.

Očkovaní dělají všechno, aby byli zdraví

„Nejsem doktor a někdo, kdo by o tom měl rozhodovat. Připadá mi to ale minimálně zvláštní. Někam nemůžete a na další akce můžete. To ale není moje starost. Já to každopádně jako výhodu neberu. Mně se líbí, když jsou fanoušci na hřišti. Mně vadilo i proti Liberci, že bylo jen tisíc diváků. Mohlo jich tady být mnohem víc," brblá zkušený trenér.

„Na Slovácku se mi nelíbil výsledek a jak jsme hráli. Atmosféra ale byla skvělá. Já jsem spíš pro to, aby diváci, kteří dělají všechno pro to, aby byli zdraví, na zápas vpuštěni byli," vede si Vrba svou.

Po debaklu na Slovácku a porážce v Glasgow s Rangers přispěl k týmovému zdar také svým počinem. Ostříhal se. Jehož tým si proti Slovanu speciálními dresy připomněl 128. výročí založení klubu. A vydřel těsnou výhru.

„Po dvou nevydařených zápasech jsou tři body důležité. Týmy ze špičky tabulky vyhrály a my chceme být na dostřel. Jsem rád, že se nám podařilo vyhrát," kvituje Vrba.

Reklama

Související témata: