Hlavní obsah

Do Plzně má blízko trenér Koubek, jeho asistentem by se měl stát Trousil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaný krok. Novým trenérem fotbalové Plzně, kde po sezoně skončil kouč Michal Bílek, by se mohl stát Miroslav Koubek. Podle informací Sport.cz je právě 71letý trenér, který vedl poslední dva roky úspěšně Hradec Králové, ze všech kandidátů do Viktorie nejblíž. Asistentem Koubka by se měl stát Jan Trousil.

Je Plzeň zklamáním sezony? Příspěvek v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

„Nevím, jestli trenér Koubek už Plzni podepsal, každopádně je horkým kandidátem. Majitel klubu Šádek už dalších variant v ruce příliš nemá. Jestli vůbec nějakou," řekl zdroj Sport.cz. Jako první přinesl informaci deník Sport.

Pro Šádka by byl Koubek záložní variantou, prioritou pro něj byl trenér Slovácka Martin Svědík. Jenže ten podepsal v lednu s moravským kubem nový dvouletý kontrakt, Plzeň by ho z něj musela vykoupit. Výstupní klauzule v jeho kontraktu je ve výši 400 tisíc eur, tedy přibližně 9 milionů korun.

Trenér Bílek končí, kdo je kandidátem na místo kouče v Plzni. Řešíme v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Při nedávné schůzce navíc Šádkovi údajně oznámil, že by rád s rozhodnutím počkal, až se v Plzni vyřeší zamýšlený příchod nového majitele. Jednání s potenciálními zájemci sice Šádek vede, nicméně k dohodě je prý stále daleko.

Pokud by Koubek opravdu usedl na lavičku Viktorie, šlo by o překvapivý tah. S Plzní na jaře 2015 sice získal titul, po vyřazení v předkole Ligy mistrů byl ale následně v létě odvolán a s klubem se nerozešel úplně v dobrém. Koubkovým asistentem by se měl stát 47letý Jan Trousil. Bývalý stoper Brna udělal velký kus práce ve Vyškově, který dovedl do druhé ligy. V dubnu byl po třech porážkách odvolán.

Reklama