Hlavní obsah

Do Slavie mají přijít mladí Angličané, Piták prý neodejde

PRAHA

Mladí angličtí fotbalisté by měli přijít na hostování do pražské Slavie. V Londýně se na tom v minulých dnech dohodli zástupci klubu s představiteli Tottenhamu Hotspur, který stejně jako Slavii vlastní firma ENIC.

Foto: ČTK

O slávistu Karla Pitáka měla zájem Sparta.

Článek

Vedení českého vicemistra dnes rovněž oznámilo, že v týmu zůstává největší opora mužstva Karel Piták, o kterého měla zájem Sparta. "Nabídka letenského rivala byla bezpředmětná a zájem ze zahraničního klubu zatím neregistrujeme," uvedl tiskový mluvčí Slavie Alexandr Kliment. Piták má v klubu smlouvu ještě na rok a půl.

Jednání o příchodu mladých anglických hráčů budou pokračovat, žádná konkrétní jména zatím nepadla. Ve hře je prý více adeptů. "Obě strany se k tomu staví pozitivně a myslím, že dva až tři hráči by nás mohli posílit. Takový krok však musí přinést užitek Slavii i Spurs," řekl Kliment.

Vedení pražského klubu musí před bojem o účast v Lize mistrů obměnit kádr poté, co Pavel Kuka ukončil kariéru a Radek Bejbl odešel do Rapidu Vídeň. Slávisté si vyhlédli několik posil, mezi nimi i zkušeného gólmana Martina Vaniaka z Olomouce.

"Noví hráči přijdou, majitel si uvědomuje nutnost posílit mužstvo. Zároveň ale musíme mít neustále na zřeteli ekonomickou stabilitu Slavie," uvedl mluvčí klubu, který musel během jarní části uplynulého ročníku zažehnávat finanční potíže.

Reklama