Hlavní obsah

Dohnat rekordmana Petrželu? Teď je logickým cílem sto gólů, říká Chramosta

Převzal dres s kulatou číslovkou 300 značící počet odehraných zápasů v první lize a pak útočník Jablonce Jan Chramosta načal čtvrtou stovku triumfem 3:0 nad Českými Budějovicemi. „O takovém jubileu jsem na začátku kariéry ani nesnil. Teď se mi této mety podařilo dosáhnout, čehož si moc cením,“ přiznal Chramosta.

Foto: Vít Černý, ČTK

Jan Chramosta z Jablonce převzal před zápasem pamětní dres s počtem odehraných zápasů.

Článek

Proti Dynamu si Chramosta připsal branku a asistenci. „Ještě jsem proti němu hrál a vždy uměl dát gól. Teď navíc vstoupil do Klubu legend, což už samo o sobě o něčem svědčí," připomněl jablonecký kouč David Horejš spolek více než šesti desítek hráčů, kteří 300 a více zápasů v první lize zvládli.

„Upřímně si však jako legenda nepřipadám. Spíš to značí, že už nejsem nejmladší, bohužel," prohodil s úsměvem odchovanec Boleslavi, za kterou mezi elitou v dubnu 2009 debutoval. Ještě hrál za Plzeň a Bohemians 1905.

Žebříčku v počtu utkání v nejvyšší soutěži nyní vévodí s 464 zápasy Milan Petržela s Jaroslavem Šilhavým, přičemž už v příštím kole může hráč Slovácka vytvořit nový rekord.

„Je to obdivuhodné. S Mildou jsem hrál v Plzni, takže ho znám, jsme dobří kamarádi. Odehrát tolik zápasů je fakt skvělé. Má i štěstí, že se mu dost vyhýbala zranění. Vždy ho zdobila rychlost a myslím, že i v jeho letech mu zůstala. Moc mu gratuluji," řekl Chramosta.

Petržela vstoupil do Klubu legend v říjnu 2016 ve 33 letech, 32letý Chramosta ho více než o rok předběhl. Kristova věku dosáhne až v říjnu příštího roku. Nenapadlo ho tedy, že by mohl bývalého parťáka dostihnout? „Tak daleko nekoukám, nevím, jak se vše bude vyvíjet. Důležité je zdraví a záleží i na výkonosti. Teď se však cítím hodně dobře a užívám si, že hraji v Jablonci," přiznává. Nejdřív by rád vstřelil v lize 100. gól, zatím jich na kontě má 79. „Logicky mi to vychází jako další cíl, za tím si teď půjdu," uzavřel.

Reklama

Související témata: