Hlavní obsah

Dohra vyhroceného šlágru! Mosquera rozhodčímu naznačoval, že zápas byl zkorumpovaný, zní ze Slavie

Praha

Tři červené karty, emoce, slovní urážky na obou stranách. To vše přinesl nedělní duel 13. kola fotbalové Fortuna ligy mezi Slavií a Plzní. Výhra sešívaných 2:0 v kontextu dalších událostí trošku zanikla. A následkům vyhroceného duelu stále není konec. Útočník Západočechů Jhon Mosquera obvinil asistenta trenéra Slavie Pavla Řeháka z rasismu, navíc měl podle vyjádření vršovického klubu rozhodčímu naznačovat, že byl zápas zkorumpovaný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Franěk a fotbalisté Viktorie Plzeň Jhon Mosquera, Milan Havel a Lukáš Hejda během utkání na Slavii.

Článek

Slavia nabídla plzeňskému klubu možnost zřízení společného týmu právníků a expertů, který by situaci vyšetřil.

"V případě potvrzení tohoto velmi vážného obvinění jsme připraveni přistoupit k exemplárnímu řešení vycházejícího z principu nulové tolerance k rasismu v klubu," napsalo vedení Slavie na webu.

Pražští funkcionáři se podivili, proč Mosquera nereagoval na urážku hned. "Nerozumíme tomu, proč ji nezmínil ve chvíli, kdy podával ruku trenérovi Jindřichu Trpišovskému ani rozhodčímu, u kterého se při odchodu dlouze zastavil. O poskytnutí záběrů požádáme O2 (TV) a oslovíme další svědky této události," uvedla Slavia.

Připomněla zároveň, že Mosquera rozhodčímu naznačoval, že zápas byl zkorumpovaný. "Toto ničím nepodložené obvinění je v kontrastu s rozhodnutím Komise rozhodčích, která jednomyslně potvrdila správnost chování rozhodčích v celém zápasu i oprávněné udělení tří červených karet," doplnil pražský klub.

Reklama