Hlavní obsah

Dostálek není z remízy s favoritem zklamaný. Kluci zápas odmakali, chválí svůj tým kouč Brna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnští fotbalisté v premiérovém utkání po návratu mezi elitu v sobotu dvakrát nad Slováckem na svém hřišti před více než osmi tisícovkami diváků vedli, avšak favorit z Uherského Hradiště pokaždé vyrovnal. Trenér Zbrojovky Richard Dostálek po závěrečném hvizdu prozradil, že není z remízy 2:2 zklamaný.

Foto: fczbrno.cz

Trenér Brna Richard Dostálek.

Článek

Bod tedy berete?

Ano. Vybojovali jsme ho se silným soupeřem v naprosto nadstandardní atmosféře. Zápas měl velmi solidní tempo, obě mužstva si vytvořila dost gólových příležitostí. Chválím kluky za to, jak utkání odmakali.

Do utkání jste vstoupili trochu zakřiknutě. Souhlasíte?

Je to tak. Zpočátku jsme byli málo odvážní. Byl to po roce náš premiérový duel v první lize, a tak jsme byli asi trochu nervózní. Moc nám pak pomohl Ševčíkův vedoucí gól. A když soupeř vyrovnal, získali jsme záhy náskok zpět. Škoda že jsme ve druhé půli vedení neudrželi. Bohužel jsme nechali po naší chybě vniknout hradišťského Kalabišku do šestnáctky a Trávník s trochou štěstí, když se míč odrazil do sítě od tyčky, srovnal na 2:2. Obě inkasované branky byly z našeho pohledu trochu smolné.

Nejlepší druholigový kanonýr z minulé sezony Řezníček se tentokrát střelecky neprosadil, ale na oba vaše góly přihrál. Jak hodnotíte jeho přínos pro mužstvo?

V duelu se Slováckem mu neudělali spoluhráči potřebný servis, a tak ho připravil on Ševčíkovi a Přichystalovi. I v roli asistenta byl neskutečně platný. Jsme jeden tým, a všem nám záleží na tom, abychom bojovali jeden za druhého a stříleli co nejvíc branek. Bez ohledu na to, kdo je dá.

Především v obraně jste udělal oproti předpokládané sestavě změny...

V přípravě nám vykrystalizovala stoperská dvojice Štěrba - Endl, avšak Štěrbu nepustil do hry drobný zdravotní problém. Šural, který za něj zaskočil, si vedl velmi dobře. A na krajích obrany nastoupili Hrabina s Granečným, protože jsme měli za to, že dokážou eliminovat rychlonohá křídla Slovácka Petrželu s Holzerem.

Zvedne vám vyrovnaná partie s účastníkem předkola Evropské ligy sebevědomí?

Jsem přesvědčený, že ano. Věřím, že s přibývajícími koly nejvyšší soutěže naše výkony ještě porostou.

Zaskočilo vás, že v sestavě Slovácka nastoupil na hrotu obvyklý obránce Kalabiška?

Nikoli. Věděli jsme to, byli jsme na něj připraveni. Stejně tak asi soupeř tušil, v jakém složení nastoupíme my.

Je kádr Zbrojovky už uzavřený anebo pořád platí, že chcete přivést ještě další posily?

Se dvěma kluby jednáme ještě o dvou hráčích.

Reklama

Související témata: