Hlavní obsah

Durosinmi hlásí velký návrat. Koubek vítá kanonýra, jehož v duchu oželel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stačil na podzim odehrát jen jedenáct ligových zápasů, pak se vážně zranil. Přesto stihl nasázet 6 gólů a přidat 5 asistencí, s nimiž se Rafiu Durosinmi po podzimu stále řadí mezi šest nejproduktivnějších hráčů fotbalové Fortuna ligy. Žádný div, že si jedenadvacetiletého útočníka vyhlédl bundesligový Frankfurt. Když už se zdálo, že velký přestup je takřka zpečetěn a Viktoria vydělá více něž 250 milionů korun, z obchodu sešlo. Kanonýr z Nigérie je zpátky ve Štruncových sadech.

Odchod Staňka do Slavie? Nevidím to jako oslabení, je to dobrý obchod, říká trenér Plzně Miroslav Koubek.Video: Sport.cz

 
Článek

Velký příběh s nečekanými zápletkami. Rafiu Durosinmi v říjnu coby tehdy nejlepší týmový střelec sezony utrpěl vážné zranění kolena. Přesto se zdálo, že Viktorii v zimě opustí.

Podle zákulisních informací se Západočeši v prosinci již dohodli s Frankfurtem na přestupu mladého nigerijského útočníka v přepočtu za více než čtvrt miliardy korun.

Urostlý útočník však neprošel zdravotní prohlídkou a z odchodu do Německa sešlo.

Fotbalisté Plzně mají za sebou první společný trénink– v minus sedmi stupních. Nováčci ještě dodělávali testy.Video: Sport.cz

Na startu zimní přípravy tak zůstává v Plzni. „Má individuální plán, měl by s námi odletět na soustředění do španělského Benidormu,“ avizuje trenér Miroslav Koubek.

Zkušený kouč bedlivě sledoval, co se kolem Durosinmiho dělo. Otázkou teď je, nakolik bude Rafiu zklamaný, že přestup nevyšel.

„Jaké má pocity, nevím. Nadšený zřejmě nebude. Jak jsem to vnímal? V podstatě tak, že je jednou nohou pryč. Nebudu zakrývat, postupem času jsem se smiřoval, že ho ztratíme. Je tady,“ říká trenér na rovinu.

Plzeň bez Staňka a Durosinmiho. Příspěvek z pořadu Přímák Video: Sport.cz

Pokud se Durosinmi vrátí do formy z úvodu podzimu, dostane Koubek de facto obrovskou posilu, kterou už v duchu oželel.

Teď jde o to, kdy by mohl útočník naskočit, pokud rekonvalescence půjde dobře.

„Nedokážu říct, bylo by to hádání z křišťálové koule. Uvidíme, jaký bude vývoj. Jestli se vrátí onen měsíc nebo jiný měsíc, nedokážu říct,“ líčí Koubek.

Viktoria teď s Durosinmim zase počítá. Jiný mladý útočník Pavel Hašek tak dostal svolení, aby se připravoval s Příbramí.

  3 : 0 Slavia - Plzeň 3 : 0 dohráno
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.