Hlavní obsah

Tanec eur kolem hvězdy Plzně. Mohla by se Frankfurtu vyplatit, říká expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na šest gólů a pět asistencí mu stačilo jedenáct ligových zápasů. Pak se Rafiu Durosinmi zranil, plzeňský útočník má být mimo minimálně do konce podzimu. V Německu se přesto mluví o zájmu Frankfurtu: podle listopadových informací německé televizní stanice Sky Sport má Durosinmi s Eintrachtem ústní dohodu, což Plzeň dosud nepotvrdila. I o potenciálním přestupu nigerijského šikuly do Německa se mluvilo v pořadu Přímák na Sport.cz, jehož hostem byl trenér Stanislav Levý.

Durosinmi do Německa, pro Frankfurt investice do budoucna. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Má za sebou raketový progres. Durosinmi ještě před rokem hrál v Karviné a v lednu šel na hostování do Plzně, která ho v létě vykoupila. V modročerveném dresu uplatnil všechny svoje zbraně: výšku, rychlost či produktivitu, góly střílí i připravuje. Kromě zmíněné báječné ligové bilance stihl také tři důležité trefy v letních předkolech Konferenční ligy. Škoda říjnového zranění, s poškozenými kolenními vazy musel na operaci.

Je mu dvacet, pořád ještě může fotbalově růst. I tohle si uvědomují ve Frankfurtu. „Pokud vám přijde nabídka na hráče kolem deseti milionů eur, musíte to zvažovat, abyste tu ohromnou šanci neprováhali. Nikde nemáte garantováno, že se mu bude takhle dařit i v příští sezoně,“ řekl Levý.

Ovšem může být Frankfurt ochotný zaplatit skoro čtvrt miliardy korun za zraněného hráče? „Jak znám německé týmy, mají dokonalé informace. Vědí, jak proběhla operace i následné léčení, a proto je Frankfurt ochotný nabídnout takovou částku,“ vykládal Levý, jenž v Německu hrával šest let.

„Durosinmi v tuhle chvíli není investice pro příští týdny nebo měsíce, ale do budoucna. Ve Frankfurtu v něm vidí potenciál nejen sportovní, ale i dalšího zhodnocení, proto jdou do kalkulovatelného rizika,“ popsal Levý. „U Durosinmiho je důležitý jeho věk i čísla. Je u něj ohromná možnost růstu, což zájemci dobře vidí. Z toho důvodu se do něj rozhodli investovat.“

Pokud přestup klapne, rodáka z Lagosu bude čekat exkurze do jiného fotbalového vesmíru. „V bundeslize je daleko větší konkurence. Na každém tréninku se bude muset poprat o místo a bude záležet, jak je v hlavě nastavený,“ zdůraznil Levý.

„Může se stát, že nebude hrát tak pravidelně, jak byl zvyklý v české lize,“ zmínil Levý důležitý detail. „Vidíme to na příkladu Adama Hložka, který ze Sparty odcházel jako hvězda a teď v Leverkusenu bojuje o flek. Něco podobného může potkat i Durosinmiho.“

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.