Hlavní obsah

Dva góly za minutu a osm vteřin. Děláme chyby, které nás zabíjí, zlobil se karvinský Jarábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tři domácí utkání v osmi dnech a tři porážky 0:3. Hůře snad do jarní fáze Fortuna ligy fotbalisté Karviné ani vstoupit nemohli. Po Spartě a Pardubicích si tři body za stejný výsledek ze Slezska odvezla také ve 21. kole pražská Slavia.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ivan Schranz (vlevo) a Jiří Fleišman. Utkání Karviná–Slavia 0:3

Článek

„Je to v pr*eli, 0:9 za tři zápasy je špatně. Herní projev proti Slavii nebyl nekvalitní, ale děláme vzadu chyby, které nás zabíjí. Zkusili jsme to na Slavii se třemi stopery a platilo to na ni. Ale pak dostaneme góly po našich absolutních selháních,“ štvala další výsledková mizérie trenéra Karviné Juraje Jarábka.

Jeho tým držel bezbrankový stav i vyrovnanou hru patnáct minut. Pak ale dostal dva góly za minutu a osm vteřin. Potřetí inkasoval v 80. minutě, a dorovnal tak jarní normu inkasovaných branek. „Chtěli jsme bodovat, ale jednoduše, když dostaneme za minutu dva takové laciné góly, tak to prostě nejde. Je to déjà vu jako se Spartou, těžko se to pak otáčí,“ vykládal Jarábek.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Adeleke Akinyemi z Karviné a El Hadji Malick Diouf ze Slavie

Po osmém utkání bez výhry (z toho šest porážek) Jarábek cítí, že na hráče dosedá nepohoda. „Na hráčích už asi trochu leží deka, ale musíme to překousnout. Hraje se ještě o sedmadvacet bodů, nebudeme plakat. Chlapci trénují dobře, ale dostali jsme tři velké facky. Ten týden byl špatný, ale život jde dál. Musíme se odrazit, zvednout se a bít se o záchranu až do konce. To můžu za kabinu slíbit. Zítra je nový den,“ burcoval.

Slovenskému trenérovi po úterní dohrávce ze sestavy vypadli vykartovaní stoper Bederka (4 žluté karty), záložník Moses (červená karta) a k tomu nemocní Iván, Regáli i mladík Kačor. Dlouhodobě chybí krajní hráči Čurma a Mikuš.

I proto si po mnoha letech zkusil pozici stopera vedle Dávida Krčíka a Aboubacara Traoreho jinak kovaný levý krajní obránce Jiří Fleišman. A chybnou rozehrávkou se podepsal pod druhý gól Slavie. „Kdysi dávno to hrával. Až na ten odkop před druhým gólem neodehrál špatné utkání. U toho gólu byl chybně postavený i druhý stoper, proto šel Chytil sám na bránu,“ líčil Jarábek.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Dominik Žák z Karviné, Mojmír Chytil ze Slavie a Dávid Krčík z Karviné

„Dneska jsme to zkusili takhle, hrál jsem toho levého stopera v tříčlenné obraně. Trenér se tak rozhodl s tím, aby nás do defenzivy bylo vzadu pět, protože oni mají silný střed hřiště. Ale bohužel výsledek byl úplně stejný jako předchozí dva zápasy,“ krčil rameny 39letý Fleišman.

„Na rovinu si ale řekněme, že se Slavií jsme mohli všechny i sami sebe jen překvapit. Sparta i Slavie jsou trochu jinde než my, takže za tímto týdnem musíme udělat tlustou čáru a teď budeme mít pět dnů na to, abychom se připravili na velmi důležitý zápas v Teplicích,“ přemítal Fleišman.

Po dalším domácím debaklu v průběhu osmi dnů, a ne úplně příznivých výsledcích konkurentů v boji o záchranu, se situace Karviné na dně tabulky začíná zhoršovat. „Výsledky sledujeme, ale musíme se soustředit sami na sebe a nekoukat na ostatní, protože pokud bychom se ještě měli utápět v tom, jak hrají ostatní, tak bychom se asi dostávali ještě do větší psychické nepohody,“ zdůraznil ostřílený ligový fotbalista.

Reklama