Hlavní obsah

Dvojitý potlesk pro Doležala! Opravil sudího, skončil na nosítkách

Reprezentační útočník Martin Doležal se proti Karviné sice do větší šance nedostal a brzy po pauze byl kvůli zranění brzy střídán, přesto jablonecký kanonýr sklidil zasloužený potlesk. Po půlhodině hry za stavu 0:0 totiž sudímu Tomáši Batíkovi rozmluvil rohový kop, který jeho mužstvu hlavní arbitr daroval. Férová hra se Severočešům vrátila, nakonec slaví těsnou výhru 1:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zraněný útočník Martin Doležal z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Běžela 30. minuta, když domácí Jan Krob zahrával rohový kop. Doležal hlavičkoval mimo tyče. Sudí Batík viděl teč hostujícího hráče a ukázal k rohovému praporku. Karvinští nesouhlasili, a i kapitán zelenobílých okamžitě rukou naznačil, že po jeho hlavičce se míče již nikdo nedotkl. Po krátké diskusi pak sudí svou chybu napravil a nařídil odkop od branky.

Gesto fair play se pak Jabloneckým vrátilo ještě v prvním poločase. Ve třetí minutě nastaveného času vstřelil gól do šatny po pěkné akci Tomáš Malínský. Nakonec byl rozhodující.

Pro Doležala však zápas skončil nešťastně. V 57. minutě ho na půlce ostře fauloval Daniel Stropek. Kapitán domácích skončil na zemi a sudí okamžitě tasil žlutou kartu. Po krátkém ošetření opustil hrací plochu na nosítkách. Opět za potlesku. Na hřišti ho pak nahradil Martin Nešpor, jenž za Severočechy nastoupil poprvé. Doležal poté odkulhal. Jeho ztráta před čtvrtečním zápasem v základní skupině Evropské ligy s rumunskou Kluží by byla pro Jablonec velkým oslabením.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zraněný útočník Martin Doležal z Jablonce.

I bez Doležala však tým Petra Rady těsnou výhru nad Karvinou i po šestiminutovém prodloužení uhájil a po pěti kolech bez výhry poprvé triumfoval. Naopak hosté zůstávají s Libercem jediní, kdo v nejvyšší soutěži na první tříbodový zisk stále čeká.

Reklama

Související témata: