Hlavní obsah

Dvoubodovou ztrátu beru na sebe, řekl Šural po neproměněné penaltě

Se třemi góly je Josef Šural nejlepším střelcem fotbalistů Slovanu Liberec v dosavadním průběhu Synot ligy, přesto po zápase s pražskou Duklou netajil velké zklamání. Zaznamenal sice vedoucí branku domácích z trestného kopu, ale nedlouho před koncem za stavu 1:1 nedal penaltu a stav se už nezměnil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Smutný Josef Šural z Liberce po remíze s Duklou.

Článek

„Výsledek bereme jako ztrátu dvou bodů. A podepsal jsem se pod to asi nejvíc, protože jsem zahodil pokutový kop. K tomu není co dodat," klopil zrak ofenzivní záložník. „Myslím, že penalta byla špatně kopnutá. Přesně ve výšce, kterou brankář potřebuje. Přitom jsem byl rozhodnutý, jak to udělám. Ale na poslední chvíli jsem to změnil a vystřelil jsem na svoje oblíbené místo, bohužel," litoval Šural.

„Prostě jsem měl dát druhý gól v zápase a bylo by to hotovo. Do konce zbývalo devět minut," tvrdil fotbalista, který se nechce vymlouvat ani na náročný program týmu. „Nemám dojem, že by nám scházely síly po předešlém pohárovém vystoupení v Izraeli. V prvním poločase proti Dukle jsme byli čerství, přeběhali jsme je. Pak jsme se trošku stáhli, ale nebylo to kvůli fyzičce. Jenom jsme se báli o výsledek," přemítal Šural.

Odměnu jsme lidem nedali, mrzelo Šurala

Remíza ho mrzela i vzhledem k velké divácké návštěvě. „Zvedá se to. Škoda, že jsme fanoušky neodměnili výhrou. Asi se bavili fotbalem, ale výsledný efekt nebyl z pohledu Liberce stoprocentní. Měli jsme prostě zvítězit a to by byla pro lidi největší odměna," měl jasno.

Stoper Lukáš Pokorný je smolařem, co se týče penaltových situací proti Liberci. V loňské sezóně na Spartě a nyní doma s Duklou po jeho ruce ve vápně nařídil rozhodčí pokaždé pokutový kop. A soupeř z něj skóroval. „Na Spartě to rozhodně ruka nebyla. Teď mě zasáhl střílený centr. Měl jsem ruku u těla, chtěl jsem se míči vyhnout, ale trefilo mě to. Úmysl v tom nebyl, a rozhodčí zapískal," popisoval Pokorný.

To, že Liberec nedotáhl zápas k vítězství, přijal realisticky. „Šural nedal penaltu, ale nikdo mu nic nevyčítá. Měli jsme dát víc gólů v prvním poločase," uvažoval obránce, který se vrátil do základní sestavy. „Odehrál jsem v ní celé jaro, pak jsem najednou přestal hrát, ale musel jsem se s tím vypořádat. Fotbal je takový, že nikdo nemá nic jistého. Zápasů bude ještě dost a je nás tady víc stoperů, takže hledíme především na to, abychom byli úspěšní jako tým," dodal Pokorný.

Reklama

Související témata: