Hlavní obsah

Experti už odepsali Plzeň. Spartu může v boji o titul zastavit jen Slavia, shodují se

Tohle fotbalová liga dlouhá léta nezažila. Fotbalová Sparta se na jaře rozjela, a i když je momentálně na druhém místě, je v současné fazoně největším favoritem na vítězství ve Fortuna lize. „Kdo nás zastaví?" zabrouká na první dobrou v pořadu Přímák bývalý kanonýr Sparty Horst Siegl. Je vidět, že mu úspěšně tažení jeho následovníků ligou dělá radost. „Jediný, kdo může Spartu zastavit, je Slavia. Plzeň v momentální formě na to nemá," říká fotbalový redaktor Sport.cz Robert Neumann.

Jediný, kdo může zastavit Spartu je Slavia. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Siegl tvrdí, že v momentálním rozpoložení záleží už jen na Spartě, jak ve zbytku ligy naloží s báječnou formou. „Zastavit Spartu může samozřejmě třeba hned další soupeř," vypálí na první dobrou. Je ale přesvědčený, že to nenastane. "Musí být zkrátka nastavená tak, že to zvládne," vyhlíží bývalý kanonýr Sparty nejbližší ligový souboj s Hradcem Králové.

Útočník tvrdí, že se Spartě formou dobrých výsledků vrací pokora a tvrdá práce. „Když byla ztráta velká, nemluvila o velkých cílech. Teď už o nich mluvit musí, Sparta je v boji o titul. Na začátku jara možná sparťani ani nedoufali, že budou takhle blízko boji o titul," myslí si sparťanský srdcař. Letenští ztrácejí ze druhé příčky na vedoucí Slavii dva body.

Přímák s bývalým útočníkem Horstem SieglemVideo: Sport.cz

Za další klíčový bod považuje zvládnuté duely v Olomouci (1:1) a s Mladou Boleslaví (4:1). „Sparta byla horší. Po Bohemce navíc přišla pohoda, ve formě jsou důležití hráči a přišly body, Teď ze Sparty cítím pohodu," konstatuje Siegl. „Boleslav mohla dát na Letné šest gólů. Čtyřikrát šla sama na branku. Sparta to ale zvládla, má sebedůvěru a cítí, že po letech může získat titul," doplňuje novinář Neumann a tuší, že se o titul poperou jen pražská „S".

O současné síle Sparty svědčí podle Siegla to, jak přejela v derby Klokany ve Vršovicích a zvládla i souboj na hřišti Baníku Ostrava. „Všichni říkali, že to bude těžké, že bude špatný terén, nepříjemní, tvrdí a běhaví soupeři. A Sparta to zvládla, to na podzim nedokázala. Funguje osa týmu a tým vyhrává," těší bývalého útočníka z Letné.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s Horstem Sieglem se můžete podívat ve videu.

Reklama