Hlavní obsah

Falta bude hrát o novou šanci. Cílem je v Baníku zůstat, svěřil se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Plzni, kde strávil zatím poslední rok kariéry, se Šimonu Faltovi úplně nevedlo. Po jarní dvacetizápasové porci zápasů už na podzim pod trenérem Michalem Bílkem jen paběrkoval. Naskočil do šesti utkání a v zimě s radostí vítal nabídku z ostravského Baníku. Falta přichází do pátého týmu tabulky na půlroční hostování, které se může v létě změnit v přestup.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Šimon Falta na tréninku ostravského Baníku

Článek

A to je cíl 28letého univerzála. „První kontakt s trenérem Smetanou se uskutečnil, když jsme hráli v Ostravě s Viktorkou. Další byl před Vánocemi, a protože jsem moc nehrál, chtěl jsem, aby se to dotáhlo. V Baníku chci zaujmout a vybojovat si místo. A protože je v dohodě mezi kluby opce na přestup, mým cílem je v Ostravě nějaký čas zůstat," svěřoval se po úvodním tréninku v novém prostředí Falta.

„První dojmy jsou super. Uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet, ale první dojem je dobrý. Některé kluky tu znám z ligy, z reprezentace. Nejdéle ale samozřejmě Jardu Svozila," připomněl Falta, že před působením na západě Čech patřil k dlouholetým oporám Olomouce.

Domů to tak nyní bude mít o dost blíž. „V Olomouci máme rodinné zázemí, ale bohužel jsme tam nedávno prodal byt. Nejméně v přípravě a na začátku ligy chci bydlet v Ostravě, abych to měl co nejblíže. Každý den cestovat z Olomouce, když budeme trénovat dvoufázově, by nedávalo smysl," osvětlil Falta.

Přestup byl narychlo

Přesun z Plzně do Ostravy proběhl velmi rychle, stěhování ho proto teprve čeká. „Přestup se řešil celé svátky, ale až včera večer (v neděli), padlo definitivní rozhodnutí, že se mám hlásit v Baníku. Bylo to hodně narychlo, takže to musíme dořešit. Máme dvě děti, takže to není jen tak, že si sbalím baťůžek a jdu. Potřebujeme ještě doladit nějaké detaily," pousmál se fotbalový univerzál, který může kromě brány zaskočit snad na všech pozicích.

„Je silný na míči, má kvalitu ve finální třetině hřiště. Může hrát na levém beku, na křídle, uprostřed hřiště, jeho variabilita je obrovská a jeho zkušenosti jsou také velké. Po fyzických testech se okamžitě se zařadil mezi top tři nejlépe fyzicky připravené hráče mužstva, což je při našem herním způsobu povzbuzující," radoval se z posily trenér Baníku Ondřej Smetana.

„Nejlépe se cítím nahoře, pořád se považuji za útočně laděného hráče. Na hru Baníku se těším. Trenér chce hrát rychle, přímočaře. To mi vyhovuje. Baník má pohárové ambice, proto jsem tady," svěřil se rodák z Dolní Dobrouče na Orlickoústecku.

Reklama

Související témata: