Hlavní obsah

Fanoušci Sparty prošli Prahou do Edenu, na derby dohlížejí stovky policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční kolorit fotbalové bitvy o Prahu. Fanoušci hostujícího týmu pochodují městem až na stadion nesmiřitelného rivala. Tentokrát se příznivci Sparty sešli na Václavském náměstí, odtud se přesunuli metrem na stanici Želivského a pak pěšky na Slavii do Edenu. Pochod se obešel bez větších problémů, na derby dohlížejí stovky policistů. Šlágr 9. ligového kola začal v 18:00.

Pochod fanoušků Sparty na stadion Slavie v EdenuVideo: Sport.cz

 
Článek

Před Edenem už čekal na sparťanský pochod špalír nažhavených slávistů. Došlo na drsné nadávky z obou stran, díky policejnímu dohledu však ke kontaktu nepřátelských táborů nedošlo.

Na pochod dohlížely desítky policistů a členů antikonfliktního týmu. Situaci po celou dobu monitoroval i policejní vrtulník.

Pochod fanoušků na derby Slavia–SpartaVideo: Pavel Jaňurek, Sport.cz

Žádné incidenty policie při průvodu nezaznamenala, řekl ČTK policejní mluvčí Jan Rybanský.

Mluvčí již dříve informoval, že na průběh zápasu dohlédne několik stovek příslušníků z pořádkové, dopravní a cizinecké policie a přítomni budou i členové antikonfliktního týmu, kriminalisté a policisté z pořádkových jednotek.

Reklama