Hlavní obsah

FANTASY: Levní, ale nadějní. Pět hráčů, kteří by mohli zazářit a překvapit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen drahé hvězdy budou strategické bitvy rozhodovat. Měšec k investicím je omezený, a tak se ke slovu logicky dostanou i levnější borci, od nichž se však také bude očekávat bodový přísun. Fanoušci fotbalové Fortuna ligy mají novou zábavu. Seznam.cz na Sport.cz spustil Fantasy ligu plnou soutěží a atraktivních cen. Česká internetová jednička hodlá posunout tuzemský svět sportovních fantasy her na světovou úroveň. Organizátoři dávají ke zvážení pětici hráčů, kteří by se za méně peněz mohli vyplatit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovanu Liberec Olivier Vliegen během utkání na Slavii.

Článek

Tradiční problém každého manažera. Peněz při sestavování kádru rychle ubývá, nelze ho vytvořit jen z nákladných hvězd. Je třeba najít také žolíky, kteří za rozumnou cenu odvedou solidní práci.

Což třeba pět následujících...?

Pět levných hráčů, kteří by mohli zazářit a překvapit:
Adam Karabec (Sparta) - záložník - 5,1 M
David Heidenreich (Hradec Králové) - obránce - 5,2 M
Abdullahi Tanko (Baník) - útočník - 5,4 M
Olivier Vliegen (Liberec) - brankář - 5,5 M
Roman Květ (Plzeň) - záložník - 6 M

Adam Karabec - Účastník nedávného ME do 21 let. Nebojí se individuálně přejít přes soupeře, na hřišti má originální nápady. Minulá sezona záložníkovi Sparty příliš nevyšla, ve 23 ligových startech si připsal jen 2 góly. Vzhledem k věku dvaceti let však stále zůstává velkým talentem. Pokud bude hrát, potenciál určitě má. Vždyť se o něj zajímá také Boloňa z italské Serie A.

David Heidenreich - Defenzivu královéhradeckých fotbalistů nedávno vyztužil třiadvacetiletý obránce. Přestoupil do východočeského klubu z Atalanty Bergamo, odkud v minulé sezoně hostoval v Jablonci. Votroci s mladým stoperem podepsali tříletou smlouvu. Heidenreich dosud v české lize posbíral 29 startů a dal jeden gól. V minulé sezoně zasáhl do 20 utkání nejvyšší soutěže, na jaře ale prakticky nehrál.

Abdullahi Tanko - Nigerijský útočník přišel do Ostravy z druholigového Varnsdorfu. Ukazuje, že by mohl být posilou. Když Baník na soustředění v Polsku rozdrtili úřadujícího rumunského mistra Farul Constanta 5:0, právě Tanko se blýskl hattrickem. Rychle se učí, jak být pro mužstvo prospěšný, jak využít své přednosti.

Roman Květ by měl být budoucností Viktorie PlzeňVideo: Sport.cz

Olivier Vliegen - Zákroky se počítají a brankář Slovanu byl v minulé sezoně ve velké permanenci. Ve 28 startech si připsal 102 zákroků, což byl třetí největší počet v lize. Vychytal také pět nul. Zajímavý může být ostatně i jeho konkurent. Hugo Jan Bačkovský už přišel v létě do Liberce ze Sparty nastálo, na jaře v šesti zápasech třikrát udržel čisté konto a stojí jen 5,1 milionu.

Roman Květ - Minulou sezonu měl na dvě poloviny. Na podzim v Ďolíčku řádil, ve 13 zápasech stihl 9 gólů a 2 asistence. Klokani ho neudrželi, vyhlédla si ho mistrovská Viktoria. V Plzni už tak produktivní nebyl, zaznamenal 17 startů a v nich jen 2 góly. Aklimatizaci na nové adrese však už má za sebou a je předpoklad, že po jarním útlumu se zvedne celý tým...

Reklama