Hlavní obsah

FANTASY: Komu svěřit pásku, klíčové rozhodnutí. Hráči mají pět nejoblíbenějších kapitánů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapitán boduje dvakrát, jeho výběr je tak pro každého hráče zásadní volbou. Fanoušci fotbalové Fortuna ligy mají novou zábavu. Seznam.cz na Sport.cz spustil Fantasy ligu plnou soutěží a atraktivních cen. Česká internetová jednička hodlá posunout tuzemský svět sportovních fantasy her na světovou úroveň. Organizátoři registrují pětici nejoblíbenějších mužů s kapitánskou páskou, která se vyprofilovala po prvních nákupech a investicích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Jindřich Staněk v akci.

Článek

Systém nasazování je daný. Před každým kolem účastníci Fantasy ligy vybírají 11člennou základní sestavu z 15členného týmu, 4 hráči zůstanou vždy na lavičce. V sestavě musejí mít vždy brankáře, minimálně 3 obránce, 2 záložníky a 1 útočníka. Rozestavení se mění automaticky podle sestavy hráčů nebo stisknutím tlačítka „Vystřídat".

Každé kolo se volí kapitán, který získá po odehraném utkání dvojnásobný počet bodů, a zástupce kapitána. Ten může získat dvojnásobný počet bodů také, ale pouze v případě, že kapitán do utkání vůbec nenastoupil (neodehrál ani vteřinu).

Ve středu jsme představili pět dosud nejoblíbenějších hráčů, kterými jsou Asger Sörensen (Sparta), Ladislav Krejčí ml. (Sparta), Ondřej Kolář (Slavia), David Douděra (Slavia) a Jan Kuchta (Sparta).

Dosud 5 nejčastějších kapitánů:
1. Ondřej Kolář (Slavia) 22,4 %
2. Václav Jurečka (Slavia) 21,4 %
3. Ladislav Krejčí ml. (Sparta) 20,8 %
4. Jan Kuchta (Sparta) 18,1 %
5. Jindřich Staněk (Plzeň) 13,4 %
Procentuálně vyjádřeno, kolik hráčů jim svěřilo pásku.

Tentokrát se zaměříme na pět zatím nejčastěji nasazovaných kapitánů. Jejich seznam je dost podobný pětici nejoblíbenějších, jen Sörensena a Douděru vystřídali jiní dva prominenti.

Václav Jurečka - Během podzimu se ve Slavii po loňském příchodu ze Slovácka rozkoukával, na jaře však střelecky explodoval. Ve 27 odehraných ligových zápasech nasázel 20 gólů a přidal k nim 4 asistence. Strhující kanonádou v nadstavbě doslova ukradl korunu pro krále střelců brněnskému Řezníčkovi, který vévodil střelcům prakticky celou sezonu.

Václav Jurečka ve fantastické formě, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Jindřich Staněk - Brankář byl ústřední postavou plzeňské jízdy za loňským překvapivým titulem, pak Viktorce vychytal také postup do Ligy mistrů. Na jaře i jeho postihl pokles formy, čísla si ovšem zachoval. Ve 33 ligových zápasech vychytal 10 čistých kont.

Kapitán je každopádně pro každého hráče klíčovou figurou. Dvojnásobný přísun bodů je třeba využít na maximum.

Reklama