Hlavní obsah

FANTASY: Rotace Slavie manažery zaskočila, nejlepší los má do konce základní části Sparta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 24. kole Fortuna ligy se urodilo hned několik překvapivých výsledků, které zásadně ovlivnily také body jednotlivých hráčů ve Fantasy lize. Při přípravě na další kolo je nyní potřeba myslet nejen na program týmů do konce základní části, ale také na zbývající množství žolíků nebo konec Sparty a Slavie v pohárové Evropě.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Matěj Jurásek ze Slavie po trefě proti Teplicím

Článek

Nejvýraznějším výsledkem posledního kola bylo jasné vítězství Plzně nad Spartou, řadu trenérů Fantasy ligy však překvapilo i vítězství Jablonce na Slovácku nebo nevýrazný výkon Baníku proti Olomouci. Slavia doma proti Teplicím nezaváhala, a to i přes výrazně obměněnou sestavu před odvetným zápasem s AC Milán.

Juliš přerušil střelecký půst, hráčem kola Suchan

Narozdíl od předešlého kola, kde se přes 10 bodů přehoupli jen tři hráči, ve 24. kole se na dvouciferné číslo bodů dostalo hned osm fotbalistů. Kromě hráčů Plzně a Slavie se dařilo třeba i Lukáši Julišovi, který osmizápasový střelecký půst přerušil hned dvěma góly. Skvělou formu potvrdil gólem obránce Hradce Filip Čihák, gólem a čistým kontem zase překvapil jablonecký Štěpánek.

Foto: Sport.cz

Sestava 24. kola fotbalové Fantasy ligy

Nejvíce bodů nasbíral ve 24. kole českobudějovický Jan Suchan. Záložník Dynama s cenovkou 6,1 milionu se v zápase se Zlínem blýskl hned dvěma góly, navíc nasbíral i bonus za střely na branku. Jeho 14 bodů si však užila jen malá skupina trenérů, Suchana má v sestavě pouze půl procenta uživatelů.

Trenéra kola podržel kapitán Chorý

Trenérem kola se s 81 body stal PL PRESS XI, kterému v sestavě zazářilo útočné duo Chorý - Jurečka, nechyběl samozřejmě ani nejvíce bodující hráč Fantasy Pavel Šulc nebo ofenzivní eso Baníku Ewerton.

Foto: Sport.cz

Trenér 23. kola Fantasy ligy PL PRESS XI

Na úplném čele celé soutěže se nic nemění, naopak Chali tým ještě navýšil své vedení díky skvělým 62 bodům. Lídr ligy těžil hlavně z bodů plzeňského tria Hranáč, Šulc a Chorý nebo slávistického žolíka Wallema. Do nejlepší trojky se vyhoupl tým ACSPraha17, který trefil kapitána Jurečku.

Nejlepší hráči Fantasy ligy po 24. kole
Chali tým1 424 bodů
TJ Spartak Jablůnka1 360 bodů
ACSPraha171 355 bodů
KrataStars1 355 bodů
Magicians1 353 bodů

Program „velké trojky“ do konce základní části

V rámci „velké trojky“ nás čeká už pouze jeden vzájemný zápas mezi Slavií a Plzní ve 28. kole, a i to je jeden z důvodů, proč by měli být hráči těchto týmů prioritou všech aktivních trenérů Fantasy ligy. Tak jednoduché to však není, všechny tři týmy pravidelně rotují sestavu.

Papírově nejlepší los na poslední kola má pražská Sparta, která nejtěžší zápasy proti Boleslavi a Ostravě bude hrát doma. Slavii a Plzeň čeká kromě vzájemného zápasu také utkání na Slovácku nebo doma s Libercem, v ostatních případech budou týmy z čela tabulky jasným favoritem.

PlzeňSlaviaSparta
25. koloJablonec (V)Liberec (D)Hradec Králové (D)
26. koloLiberec (D)Slovácko (V)České Budějovice (V)
27. koloKarviná (V)Bohemians (D)Mladá Boleslav (D)
28. koloSlavia (D)Plzeň (V)Bohemians (V)
29. koloSlovácko (V)Olomouc (D)Ostrava (D)
30. koloTeplice (D)Hradec Králové (V)Olomouc (V)

Z kádru Plzně by měl být jistotou samozřejmě Pavel Šulc (6,3 mil.), pravidelné přínosy bodů má na kontě i obránce Robin Hranáč (5,2 mil.). Levnější možností do obrany je Samson Dweh (5,0 mil.), ten však nemá jistotu základní sestavy. Nabízí se také Tomáš Chorý (10,0 mil.) nebo Lukáš Kalvach (8,1 mil.), jejich cena je ale poměrně vysoká.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tomáš Chorý nasbíral proti Spartě 11 bodů.

Záložníci Slavie jsou v rámci Fantasy ligy dlouhodobě nehratelní, výjimkou by mohl být Conrad Wallem (6,8 mil.), nad jeho místem v sestavě však visí velký otazník. Jistotou pro každý tým by naopak měli být Mojmír Chytil (8,4 mil.), Václav Jurečka (9,7 mil.) a jeden z obránců. Můžeme očekávat, že po vypadnutí Slavie z Evropy se základní sestava, včetně obranné formace, ustálí.

Evropu už nemusí řešit ani Sparta, jistotu pravidelných minut v lize by tak měl mít Lukáš Haraslín (8,5 mil.), oblíbeným hráčem do útoku je už nějaký ten pátek Veljko Birmančevič (7,4 mil.). Obranná rotace v obraně je u Sparty trochu problém, v základu se snad již usadil Martin Vitík (5,8 mil.), z absence Preciada kvůli červené kartě by měl v následujících zápasech těžit hlavně Tomáš Wiesner (5,6 mil.).

Tipy na kapitána

Kapitánské tipy z minulého týdne nám příliš nevyšly, výkony Baníku a Slovácka nám udělaly velkou čáru přes rozpočet. Papírově nejlepší zápas čeká o víkendu pražskou Spartu, která na Letné přivítá Hradec Králové. Jak Sparta po třech nepovedených zápasech utkání pojme, je však otázkou.

Jistotou kapitánské pásky je samozřejmě i Pavel Šulc.

Jak naložit s neomezenými přestupy

Trenéři mají díky vánočnímu dárku v podobě žolíka Neomezené přestupy skvělou příležitost připravit na se náročný konec sezony. Pokud jste tento žolík zatím nepoužili, nyní je ideální doba přeházet sestavu - lídr soutěže Sparta má za sebou všechny nejnáročnější zápasy, společně se Slavií mají za sebou i pouť pohárovou Evropou. Navíc se ukazuje zajímavá forma Teplic, Jablonce nebo propad Slovácka.

Do konce základní části zbývá šest kol, před začátkem nadstavby se samozřejmě nabízí použít zbývající Neomezené přestupy. Pokud tedy stále vlastníte dva tyto žolíky a potřebujete vyměnit více hráčů, určitě neváhejte a tým si v návaznosti na program posledních kol připravte na silný konec základní části.

Další analýzy a tipy na hráče fotbalové Fantasy ligy na Sport.cz i Fantasy Premier League si můžete každý týden poslechnout v podcastu Fantasy výVAR. Najdete ho na všech podcastových platformách.

Reklama