Hlavní obsah

FANTASY: Blíží se konec základní části a Zlín je překvapivě v kurzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do konce základní části letošního ročníku Fortuna ligy zbývají už jen tři kola, zbystřit tak musí i hráči Fantasy, které tak čekají poslední zápasy, kde se mohou potkat soupeři z opačných konců ligové tabulky. V dnešní analýze jsme se proto podívali nejen na losy jednotlivých týmů, ale také ne příliš populární hráče, kteří mohou udělat velký rozdíl. Sestavy na 28. kolo Fantasy ligy budou uzavřeny v sobotu ve 13:30 hodin.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Teprve devatenáctiletý Tom Slončík nasbíral v zápase s Olomoucí skvělých 15 bodů.

Článek

Překvapením 27. kola byla určitě remíza Sparty s Mladou Boleslaví, kde mohli uronit slzu hlavně všichni vlastníci letenského obránce Angela Preciada. Plzeňská Viktorka ztratila další body v Karviné, naopak další cenný skalp získali hráči Liberce, kteří si poradili se Slováckem. Formu potvrdil i ostravský Baník.

V sestavě kola hned čtyři hráči Liberce, hráčem kola mladičký Slončík

Zlín v 27. kole zabral a v krásném zápase porazil tápající Olomouc 3:2. Dirigentem zlínské ofenzivy byl teprve devatenáctiletý Tom Slončík, který dva góly dal a jeden připravil pro Jakuba Černína. V celkovém součtu z toho bylo 15 bodů, tedy zdaleka nejvíc ze všech hráčů Fantasy v tomto kole.

Slončík může být zároveň zajímavým tipem pro vaše sestavy na budoucí kola. Do konce základní části zbývají už jen tři zápasy a Zlín přivítá doma Pardubice, odskočí si do Jablonce a v 30. kole se utká znovu doma s Karvinou. Los je příznivý a za cenu 6,7 milionu může být Slončík rozdílovým hráčem. Jeho popularita je ve Fantasy týmech velmi nízká. Tenhle pětigólový středopolař se totiž vyskytuje pouze ve 2 % týmů.

Foto: Sport.cz

Sestava 27. kola fotbalové Fantasy ligy

Ideální sestavu kola tentokrát ovládli hráči Slovanu Liberec, kteří doma před novým vedením rozdrtili Slovácko 4:1. Bodovali hlavně obránci - Jan Mikula si připsal dvě asistence, gól přidali Filip Prebsl s Michalem Fukalou, čtvrtou branku pak přidal i útočník Luka Kulenovič. Ten se mimochodem trefil ve druhém zápase v řadě a za 6,3 milionu může být zvažovanou alternativou do útočné trojice vašich sestav.

Zmínit musíme i Davida Douděru a Patricka Kpoza s devíti body, Petra Ševčíka s osmibodovým příspěvkem a hlavně Michala Černáka. Jablonecký záložník si připsal první gól v sezóně a hned mu to vyneslo místo v sestavě kola. Veljko Birmančevič svou kvalitu dokazuje pravidelně a právem se znovu objevil v sestavě kola.

Další skvělá sázka na Beton

Sázka na stálice Šulce, Jurečku a Haraslína sice nevyšla, ale to je tak jediný škraloup na jinak takřka perfektní sestavě týmu FC Graspo. Klíčovou složkou pěkných 97 bodů byl však, podobně jako u předchozího trenéra kola, žolík Beton. Pětičlenná obrana ve složení Martin Vitík, Robin Hranáč, Michal Surzyn, David Douděra a Sampson Dweh dala dohromady 76 ze zmiňovaných 97 bodů. Obzvlášť kapitánské céčko u Douděry byl skvělý tah, protože v poslední době ve slušné formě hrající obránce Slavie měl devět bodů mimo jiné za asistenci a čisté konto. Hezký výkon a gratulace.

Foto: Sport.cz

Trenér 27. kola Fantasy ligy FC Graspo

Do elitní trojky celkového pořadí se po skvělém výkonu (65 bodů) vyhoupl tým OscarDorleyball, který také vsadil na kapitána Douděru a žolík Beton. Vedoucí Chali tým v rámci 27. kola nasbíral 47 bodů, jeho náskok na čele se tedy zmenšil na 62 bodů.

Nejlepší hráči Fantasy ligy po 27. kole
➖ Chali tým1575 bodů
⬆️ TJ Spartak Jablůnka1513 bodů
⬆️ OscarDorleyball1507 bodů
⬇️ FC Zorzz1506 bodů
⬆️ Jelenidlo1499 bodů

Tipy na zajímavé hráče pro další kola

Patrick Kpozo (5,5 mil.) - obránce Baníku Ostrava

V posledních třech zápasech postupně 6, 5 a 9 bodů. Parádní bodová forma a před sebou domácí zápas s Karvinou. Patrick Kpozo se nenápadně dostal mezi nejlépe bodující obránce v lize. Stojí příjemných 5,5 milionu a popularita je nízkých 4,5 %. Moc trenérů si ho tedy do týmu nepřivedlo, přestože patří mezi ty častěji střílející obránce v lize. Letos zaznamenal již 17 střel, z toho 5 na branku.

Aktuální forma Patricka Kpoza
24. kolo25. kolo26. kolo27. kolo
1 bod6 bodů5 bodů9 bodů

Vukadin Vukadinovič (6,7 mil.) - záložník FC Zlín

Zkušený záložník Zlína v předminulém zápase zaznamenal pátý gól v sezóně a podobně jako třeba Tom Slončík může být velmi zajímavým zpestřením vašich sestav. Zlín se zvedl, má před sebou příznivý los a v nadstavbě vidinu lehčích nebo minimálně vyrovnaných zápasů. Vukadinovič stojí 6,7 milionu a své místo má pouze v necelých dvou procentech týmů.

Aktuální forma Vukadina Vukadinoviče
24. kolo25. kolo26. kolo27. kolo
2 body1 bod6 bodů3 body

Jan Suchan (6,1 mil.) - záložník Dynama České Budějovice

Jeho bodová forma je momentálně nejkvalitnější z celých jižních Čech. Suchan dal v sezóně čtyři góly, z toho tři v posledních čtyřech zápasech. Navíc i los hovoří v jeho prospěch - Liberec doma je těžký, ale snesitelný zápas, v Teplicích sice moc gólů nepadá, ale když už se hra otevře, tak Suchan u toho jistě bude. Poslední kolo pak hraje doma se Slováckem. S jedenácti přihrávkami do vyložené šance v sezóně patří Suchan mezi ty nejlepší záložníky v lize. Víc má jen Matěj Šín z Baníku a Michal Hlavatý z Pardubic.

Aktuální forma Jana Suchana
24. kolo25. kolo26. kolo27. kolo
14 bodů7 bodů2 body5 bodů

Michal Hlavatý (7,5 mil.) - záložník FK Pardubice

Centrální mozek Pardubic. Tak by mohla znít přezdívka záložníka Michala Hlavatého. Podle statistik by měl mít Hlavatý určitě víc než čtyři asistence v této sezóně, pouze Lukáš Kalvach rozehrál víc rohových kopů (133) než Hlavatý (88). Dále má na svém kontě 23 přihrávek do vyložené šance, je tedy nejlepší ze všech záložníků. Slušný je i počet střel (35) a počet úspěšných přihrávek (706). Pokud hledáte potenciální mašinu na asistence a chcete být před svými soupeři takzvaně napřed, Michal Hlavatý je volba pro vás.

Aktuální forma Michala Hlavatého
24. kolo25. kolo26. kolo27. kolo
1 bod2 body6 bodů5 bodů

Nejlepší los do konce základní části má Zlín

Do konce základní části zbývají poslední tři kola, a jelikož nás v nadstavbě čeká výrazně větší počet papírově vyrovnaných utkání, mohou být právě poslední kola základní části rozdílová.

Ve srovnání náročnosti zbývajících utkání je na tom jednoznačně nejlépe Zlín, který nyní přivítá Pardubice, následně pak narazí na Jablonec a předposlední Karvinou. Přívětivý los mají také hráči Mladé Boleslavi, které také čeká utkání proti Karviné a Jablonci, k tomu se však přidá i domácí zápas s Teplicemi.

Naopak nejhůře, co se týká ligového rozlosování na poslední tři zápasy, jsou na tom borci z Hradce Králové, kteří postupně narazí na Slovácko, Liberec a Slavii. Skvěle na tom není ani Plzeň nebo Sigma Olomouc.

Týmy s nejlepším losem do konce základní části
Tým28. kolo29. kolo30. kolo
ZlínPardubice (D)Jablonec (V)Karviná (D)
Mladá BoleslavTeplice (D)Pardubice (V)Jablonec (V)
PardubiceZlín (V)Mladá Boleslav (D)Bohemians (V)
BohemiansSparta (D)Karviná (V)Pardubice (D)
Týmy s nejhorším losem do konce základní části
Hradec KrálovéSlovácko (D)Liberec (V)Slavia (D)
OlomoucJablonec (D)Slavia (V)Sparta (D)
PlzeňSlavia (D)Slovácko (V)Teplice (D)

Tipy na kapitána pro 28. kolo

Vzhledem ke vzájemnému zápasu Plzně se Slavií se spíše přikláníme ke kapitánovi mimo tyto dva mančafty. Nabízí se samozřejmě hráči Sparty, jmenovitě Haraslín, Birmančevič nebo Kuchta, které čeká zápas v Ďolíčku. Formu bude chtít potvrdit Liberec, který se představí na půdě posledních Českých Budějovic. Zde se určitě nabízí Luka Kulenovič.

Dvě výhry v řadě má na svém kontě i ostravský Baník, který čeká domácí derby proti Karviné. Trojlístek Ewerton, Abdullahi Tanko nebo Jiří Klíma může být také zajímavý výběr.

Další analýzy a tipy na hráče fotbalové Fantasy ligy na Sport.cz i Fantasy Premier League si můžete každý týden poslechnout v podcastu Fantasy výVAR. Najdete ho na všech podcastových platformách.

Reklama