Hlavní obsah

Faul před gólem Slavie? Kadlec se zlobí, Slovácko ale lituje jiné chyby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do 78. minuty drželi fotbalisté Slovácka v Edenu nerozhodný výsledek. Nakonec se ale vzrůstajícímu tlaku Slavie neubránili. Rozhodla trefa Matěje Juráska, které předcházel souboj útočníka Pražanů Václava Jurečky s Michalem Kadlecem. Podle kapitána hostí šlo o jasný faul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Hofmann (vleo) a Michal Kadlec ze Slovácka během utkání 12. kola Fortuna ligy proti Slavii

Článek

„Kalibrovaná čára není, těžko říct, jestli nebyl ofsajd, pak ale za mě faul, kdy mě Jurečka stáhnul. Být to naopak, podle mě se píská penalta. Za to si ale nic nekoupíme,“ rozpovídal se Kadlec po utkání.

Zkušený kapitán celku z Uherského ještě pokračoval v popisu, jak celou situaci viděl. „Už to beru s nadsázkou, ale mrzí mě to. Některé situace jsou písknuté, některé ne. Rozhodčí pod tlakem, když za ním jdete, sám neví. Navíc Slavia byla doma, za mě faul. Pískl to ale takhle, nedá se nic dělat. Ještě jsme mohli gól odvrátit a celkově škoda, že jsme si neodvezli bod,“ podotkl muž, jenž po souboji skončil na zemi, opakované záběry jasný faul však neukazují.

Právě zásah Matěje Juráska se nakonec ukázal nejen jako vítězný, ale také jako určující pro průběh utkání. Slavia se následně lehce stáhla, spoléhala na brejky a jeden v závěru proměnil Jurečka, v minulosti hráč Slovácka.

„Měli jsme balon, ale nechali si dát gól. Jurásek to vyřešil výborně, skóre se otevřelo. Bylo to vyloženě naší nekvalitou. Tuším, že Vlasij Sinjavskij míč ztratil a ještě odstoupil. Samozřejmě mužstvo pracovalo velmi dobře, jen takové zápasy se rozhodují v závěru utkání,“ mrzelo trenéra Slovácka Martina Svědíka.

Kouč několikrát zopakoval, že zatímco v obraně byl jeho tým silný a až na pár výjimek pevný, v ofenzivě hrál velmi dobře urostlý Rigino Cicilia, chyběla však podpora, vyplňování křídelních prostorů a celkově aktivnější pojetí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec ze Slovácka a Václav Jurečka ze Slavie Praha během utkání 12. kola Fortuna ligy.

„Ve druhé půli Slavia prostřídala za větší kvalitu, zrychlila tempo a už to pro nás bylo těžší. Nám chybělo více odvahy, trápily nás ztráty. Chválím tým, nebyl to žádný odevzdaný výkon, plnili jsme pokyny, v útočné fázi je však mezi námi a Slavií vidět velký rozdíl,“ konstatoval Svědík.

Podle zkušeného stopera Kadlece byli favorité lepší na balonu. „Ale musím ocenit naši bojovnost, možná jsme si bod zasloužili,“ pravil Kadlec. Stejně jako Svědíka ho však mrzelo, že Slovácko nedokázalo být nebezpečnější. „Co jsme si řekli před zápasem, se plnilo na jedničku. Škoda, že jsme nedali třeba první gól, případně neudrželi 0:0 do konce,“ dodal lídr obrany Slovácka.

Celek z Uherského Hradiště také počítá jednu velkou ztrátu. V průběhu první půle odstoupil na vlastní žádost gólman Milan Heča, pravděpodobně vinou svalového zranění. Nahradil ho Tomáš Fryšták.

„Až lékař řekne, co a jak Milanovi je. Vždy je nepříjemné, když jde do hry nerozchytaný gólman, i když na druhou stranu nad tím Tomáš nemusel tolik přemýšlet. Milan hraje lépe nohama, ale dnes to nebylo tolik znát, protože jsme volili jednodušší rozehrávku,“ vysvětlil Svědík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.