Hlavní obsah

Útočné eso je v kurzu! Slavia přišla s ráznou odpovědí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je v kurzu, střílí góly a hlásí se o místo v kádru fotbalové Slavie, které patří, pro příští sezonu. Útočník Daniel Fila se na hostování v Teplicích rozjel, na jaře vstřelil osm ligových gólů, celkem v sezoně jich má deset. Co na to sešívaní? S Filou počítají. „Přípravu absolvuje ve Slavii. Trenérský štáb věří, že se na soustředění ukáže a řekne si o místo v sestavě,“ říká pro Sport.cz zdroj blízký klubu z Edenu. Ostatní zájemci mají smůlu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Na tribuně vlevo od sloupu předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík a vpravo od sloupu trenér SK Slavia Praha Jindřich Trpišovský.

Článek

Kolem Fily je živo. Server infotbal.cz přišel v pondělí s informací, že se na jednadvacetiletého útočníka vyptávala Plzeň a Sparta. „Nesmysl. Už na kauze Červ nebo zájmu Slavie o Gabriela se navíc ukázalo, že přestupy mladých hráčů mezi oběma pražskými S jsou pro oba tábory prakticky tabu,“ podotýká zdroj redakce.

Jen pro připomenutí: Sparta stála o záložníka Lukáše Červa v září, když byl v Liberci. Slavia ale v návaznosti na to avizovala, že využije dohod ve smlouvě a zpětně ho odkoupí. To se stalo v zimě, Červa pak následně poslala do Plzně v rámci kompenzace za brankáře Jindřicha Staňka.

Sešívaní zase sondovali situaci kolem obránce Adama Gabriela, když vylétl v Hradci Králové. V jeho případě možnost zpětného odkupu aktivovala Sparta a obratem ho prodala do dánského Midtjyllandu.

Zpět k Filovi. Na nedělní duel s Libercem se na něj (a defenzivní univerzály Filipa Prebsla z Liberce a Ondřeje Kričfalušiho z Teplic) přijela podívat početná slávistická delegace. Na tribuně seděli trenér sešívaných Jindřich Trpišovský, předseda představenstva červenobílého klubu Jaroslav Tvrdík, místopředseda Martin Říha a manažer áčka Přemysl Kovář.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Daniel Fila z Teplic (ve žlutém) v souboji o míč s Ladislavem Krejčím ze Sparty.

Fila se předvedl hezkým gólem, pak i asistencí. „Chtěl bych říct, že jsem na to nemyslel, ale bylo to těžký, měl jsem v hlavě tolik věcí. Ale pak jsem na to naštěstí přestal myslet a hrál jsem normálně,“ vyprávěl teplický útočník, jak přítomnost Trpišovského a spol. vnímal.

Daniel Fila přestupuje z Mladé Boleslavi do pražské SlavieVideo: slavia.cz

Už v červnu se vrátí z hostování do Slavie. Trenérský štáb je s ním v pravidelném kontaktu, věří mu a chystá pro něj plnohodnotnou pozici v týmu.

O místo v kádru v létě ve Slavii zabojuje dle informací redakce i Prebsl, jemuž skončí hostování v Liberci. Pod Ještědem rozkvetl, pod trenérem Lubošem Kozlem se z obrany vytáhl na pozici defenzivního záložníka.

Kričfaluši, jehož červenobílá delegace v neděli také bedlivě pozorovala, patří Teplicím, kam přestoupil ze Slavie v zimě. Sešívaní mají možnost zpětného odkupu.

  Teplice - Hradec Králové dnes 15 : 00
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
  Pardubice - Karviná dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  Č. Budějovice - Jablonec dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  Zlín - Bohemians dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.