Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Na Letnou mě nikdo nedostane. Musíme Spartu zlomit, věří slávistka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Slavia už slaví ligový titul. Ne, není to renonc. Ženský tým si víkendovou výhrou 3:0 na Slovácku zajistil domácí trofej a po cestě domů zase jásal, když mužští kolegové naložili Baníku pětigólovou dardu. „Při cestě ze Slovácka jsme to sledovaly v autobuse a radovaly se po každém gólu,“ líčí Kateřina Svitková v pořadu Přímák na Sport.cz.

Přímák s Kateřinou SvitkovouVideo: Sport.cz

 
Článek

Osmadvacetiletá reprezentantka byla první dámou, která byla hostem tradičního pořadu. Svitková už nyní patří k nejlepším střelkyním v historii ženského nároďáku, čtyřikrát se stala Fotbalistkou roku. Zápasy Premier League glosuje jako televizní expertka. Přes tři roky kopala v Anglii, nyní ve Slavii hostuje z londýnské Chelsea.

V Přímáku naznačila, jak rivalita se Spartou prorostla i mezi ženy v kopačkách. „Na Letnou nechodím, nikdo mě tam nedostane,“ usměje se slávistka. V sobotu tam zavítají mužští kolegové.

Český fotbal vyhlíží vrchol ligy.

Poslední šance, jak se hosté z Vršovic mohou přiblížit titulu.

V tabulce čtyři kola do konce nadstavby ztrácejí čtyři body.

„Slavia by se měla snažit co nejdříve dát gól. Musíme Spartu zlomit, což nebude jednoduché, protože Sparta nehraje špatný fotbal. Budou rozhodovat drobnosti,“ odhaduje Svitková. Zároveň uznává, že je rival nejsilnější za poslední hezkou řádku let.

„Sparta si vybudovala stabilní tým. Dokáže zvládat i zápasy, ve kterých se jim nedaří. Dřív tomu tak nebylo. Je vidět práce Tomáše Rosického, který věřil směru, jakým půjde klub,“ ocenila slávistka sportovního ředitele Sparty.

Tým pod trenérem Brianem Priskem se prezentuje odvážným stylem a rozestavením 3-4-3. Loni při nadstavbě se ale při derby vzdala typického projevu. Naopak betonovala, což jí ale v konečném zúčtování vyneslo výhru v derby a nakonec i titul.

„Když bude hrát Sparta stejně jako doteď, má Slavia sílu na to, aby vyhrála. Pokud bude Sparta dobře a svědomitě bránit, bude to mít hodně těžké,“ uvažuje Svitková a sama se dovede vcítit do role slávistů. „Mám raději, když jako hráčka vím, do čeho jdu a na co se u soupeře mám připravit. V momentě, kdy tým nějak hraje a najednou něco změní, není to ideální.“

Že by návod pro Spartu?

Svitková v pořadu Přímák hovořila o zkvalitňování nejvyšší mužské soutěže, hejtech, rekordní návštěvě na ženské derby, ale i těžkostech těžkostech, s nimiž se potýká ženský fotbal.

Fotbalové události z českých trávníků očima expertů a redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Přímák třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: