Hlavní obsah

Fillo vyloučením znovu potopil Zlín. Derby hrubě ovlivnil, zlobil se Vrba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ligovém zápase se Spartou byl vyloučený pouhé čtyři minuty po příchodu na hřiště a notně tak přibrzdil fotbalisty Zlína v závěrečném tlaku. Po vypršení trestu zopakoval sedmatřicetiletý záložník Ševců Martin Fillo podobný zkrat v ostře sledovaném derby blízkých soupeřů na Slovácku. Nastoupil v základní sestavě a hned ve druhé minutě viděl červenou kartu poté, co nevybíravě sestřelil hradišťského stopera Hofmanna. Oslabený tým z Baťova města padl jasně 0:3 a klesl v tabulce na poslední místo.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Martin Fillo (vlevo) ze Zlína dostal červenou kartu.

Článek
Fotogalerie

„Tohle není normální, musíme to řešit," tvrdil naštvaný zlínský kouč Pavel Vrba. „Martin je zkušený fotbalista a já jsem věřil, že se poučil a prestižní duel zvládne. Doufal jsem, že se dokáže vyhecovat a mužstvu na hřišti pomůže. Jenže to bylo přesně naopak. Netuším, zda jeho zákrok vyplynul z přemíry snahy, anebo se ho dopustil pod vlivem emocí. Každopádně utkání hrubě ovlivnil. Byl to veliký blikanec. Je to špatně vůči spoluhráčům, klubu i našim fanouškům," měl trenér jasno.

Po Vrbově zimním příchodu do Zlína jde už o čtvrté vyloučení jeho nových svěřenců. Kromě Filla viděli červenou kartu v jarní části první ligy také Kozák a Kolář. „Je to hodně," štve ho, že jeho mužstvo doplácí na nedisciplinovanost.

Favorizované Slovácko dlouhou přesilovku využilo k hladkému třígólovému triumfu. Premiérovými dvěma trefami v nejvyšší soutěži k němu výrazně přispěl korejský ofenzivní záložník Seung-Bin Kim, který do Slovácka přestoupil v zimě z druholigové Dukly.

„Jsem hrozně šťastný. Ani jsem netušil, v jak pro příznivce obou mužstev důležitém zápase jsem skóroval. Dozvěděl jsem se to až po utkání. O to větší mám radost," svěřil se v televizním rozhovoru.

Druhým hradišťským hrdinou byl zkušený záložník Milan Petržela, který přidal třetí branku Slovácka a na oba góly Kimovi přihrál. Spolupráci s jihokorejským parťákem si pochvaluje.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Kim Sung-pin ze Slovácka a Libor Kozák ze Zlína.

„Dokážeme si vyhovět. Máme stejné fotbalové myšlení. Oba jsme rychlí a přímočaří. Je to skvělá posila. Moc si spolu nepovykládáme, ale na hřišti si hodně rozumíme," tvrdil s úsměvem.

Petržela se svěřil, že se před utkáním příliš dobře necítil. „Naštěstí se to v zápase nijak neprojevilo. Fillovo vyloučení nám samozřejmě pomohlo. Záhy jsme dali vedoucí gól. A když jsme hned na začátku druhé půle vstřelili branku na 2:0, definitivně jsme se zklidnili a výsledek si pohlídali. Zlín to měl v deseti těžké," uznal. „Jsme strašně rádi, že jsme derby zvládli za tři body," netajil nadšení.

Fillův zákrok si prohlédl po závěrečném hvizdu na videu. „Ve snaze zasáhnout balon zvedl až příliš nohu. V dnešní době, kdy tyto věci hlídá VAR, to asi nemohlo dopadnout jinak než vyloučením," domnívá se Petržela.

Reklama