Hlavní obsah

Ostrava - Teplice 2:4Fortelný nachystal tři góly, Baník doma vybouchl a po devíti kolech padl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Almási 1 : 0
41. Sejk 1 : 1
62. Žák 1 : 2
70. Sejk 1 : 3
83. Almási 2 : 3
90. Mareček 2 : 4
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy ve 21. kole první ligy doma překvapivě podlehli Teplicím 2:4 a v nejvyšší soutěži přerušili devítizápasovou sérii bez porážky. Hostující Václav Sejk při svém ligovém debutu zaznamenal dva góly, za Baník také dvakrát skóroval Ladislav Almási. Ostravský tým v neúplné tabulce klesl na páté místo, Tepličtí na jaře i podruhé zvítězili a poskočili z předposlední na 14. příčku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Teplic se radují ze čtvrtého gólu.

Článek

Podle papírových předpokladů probíhalo jen úvodních dvacet minut. Baník z počáteční aktivity mohl vytěžit vedení už po pěti minutách, Almási však po Klímově přihrávce zblízka trefil jen břevno.

Pak domácím na několik okamžiků zatrnulo. Hostům vyšel ojedinělý brejk, který po Žákově pasu zakončil přesně Sejk, ale vedoucí gól a radost hostům vzalo ofsajdové postavení, které odhalil videorozhodčí.

Ostrava vzápětí sama udeřila, když Fleišmanův centr od levé postranní čáry trknul důrazně hlavou z malého vápna do sítě Almási a zařídil Baníku vedení.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Šimon Falta z Ostravy, Dejan Boljevič z Teplic a Jan Fortelný z Teplic.

Od té chvíle nicméně domácí vyklidili pole a přenechali iniciativu Severočechům. Brankář Budínský ještě zneškodnil pokusy Žáka i Sejka, ale devatenáctiletý útočník už ve 41. minutě srovnal.

Baník se neprobudil ani ve druhém poločase. Navíc po hodině hry domácí poněkolikáté propadli uprostřed hřiště, hosté šli do brejku, Fortelný posunul balon na velké vápno k Žákovi. Ten ho prudce napálil po zemi do sítě a připsal si premiérový ligový gól.

Zmar Ostravy vyvrcholil v 70. minutě. Sejk uvnitř pokutového území snadno prošel přes Fleišmana a nechytatelně napálil míč do sítě. Třetí asistenci si připsal Fortelný, který stejně jako Sejk v Teplicích hostuje ze Sparty.

Domácí dohrávali v křeči, přesto se jim v 83. minutě zásluhou hlavičky Almásiho ještě podařilo snížit. Slovenský útočník desátou brankou v ligové sezoně dotáhnul čelo tabulky střelců.

Ostravský platonický tlak z dalšího brejku mohl ukončit Kodad, který ještě zblízka nemířil přesně. Ve čtvrté minutě nastaveného času ale z dalšího přečíslení o trimufu Teplic definitivně rozhodl Mareček.

Fotbalová liga - 21. kolo:
Baník Ostrava - FK Teplice 2:4 (1:1)
Branky: 20. a 83. Almási - 41. a 70. Sejk, 62. Žák, 90.+4. Mareček. Rozhodčí: Krejsa - Paták, Vodrážka - Machálek (video). ŽK: Chlumecký, Boula, Svozil - Prošek, Grigar, Hyčka. Diváci: 1000 (omezená kapacita).
Ostrava: Budinský - Svozil, Chlumecký, Fleišman - Ndefe, Ekpai (62. Boula), Kaloč, Budínský (71. Šín), Falta (71. Buchta) - Almási, Klíma. Trenér: Galásek.
Teplice: Grigar - Kučera, Tijani, Vondrášek - Hyčka, Mareček, Jukl, Boljevič (65. Prošek), Fortelný (89. Kodad) - Žák (80. Sunzu), Sejk (89. Mareš). Trenér: Jarošík.

Reklama