Hlavní obsah

Fotbal bez diváků? Přijde mi to jako politická hra, nechápu, zlobí se kouč Bohemians

Praha

Jeho tým od prvního kola nepoznal pocit vítězství. Pomalu se dostával pod tlak. O to víc si trenér Bohemians 1905 Luděk Klusáček cení nedělní výhry nad Zlínem (2:0). Klokani v duelu 6. kola fotbalové ligy v Ďolíčku vládli, mohli zvítězit vyšším rozdílem. Moravany doma porazili po dlouhých 26 letech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Luděk Klusáček a Klokan Petr Hronek.

Článek
Fotogalerie

„Tím, že jsme před týdnem nehráli v Českých Budějovicích, dostali jsme se z pohledu tabulky pod tlak. Výhry si hodně cením, je moc důležitá. Rozhodli jsme v prvním poločase, kdy jsme Zlín přehráli, dali první gól. Tím jsme položili základ k vítězství," prohlásil Klusáček.

Klokani se sice ujali vedení Vaníčkem, po zásahu videorozhodčího ale hlavní arbitr Lerch kvůli ruce Hronka gól neuznal. „Kluci se nenechali verdiktem VARu rozhodit, zareagovali skvěle, dali brzy další gól," pochvaloval si Klusáček trefu Hronka z prvního poločasu.

Nakonec si ale Pražané mohli drbat hlavy, že zahodili několik šancí. Hostující Janetzký měl totiž po přestávce na hlavě vyrovnání. Le Giang zelenobílé skvělým zákrokem podržel, v závěru pak Keita vstřelil uklidňující druhou branku.

„Mohli jsme rozhodnout určitě dřív, měli jsme spoustu výhodných brejkových situací. Jenže jsme byli hektičtí, spěchali jsme s finální přihrávkou," uvedl Klusáček, který si pochvaloval výkon obranné trojice a gólmana Le Gianga.

Naopak lituje, že v hledišti Ďolíčku byli na delší čas fanoušci naposledy. V pondělí totiž vstoupí v platnost ochranná opatření proti šíření koronaviru. Jedním z nich je, že fotbalová liga bude na přechodnou dobu bez diváků. „Tohle je hrozně smutné, vůbec nechápu. Přijde mi to jako politická hra. Ve sportu i v běžném životě je spousta omezení, za mě nesmyslných," uzavřel kouč Klokanů.

Reklama

Související témata: