Hlavní obsah

Hattrick! Sparta rozdrtila Bohemku. Z výhry se radují i Slavia, Teplice a Budějovice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Plzeň v sobotu nezaváhala a na vedoucí sešívané se dotáhla. Jenže Slavie jí výhrou 2:0 nad Mladou Boleslaví opět odskočila. Jablonec prohrál s Teplicemi 0:2 a pozice trenéra Rady je v ohrožení. České Budějovice si poradily s oslabenou Olomoucí, gólem se pod výhru 2:1 podepsal Bassey. Sparta uzavřela 18. kolo fotbalové Fortuna ligy vysokou výhrou 5:1 nad Bohemians. Hattrickem se zaskvěl Matěj Pulkrab.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Sparty se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Vedoucí Slavia si v Berlíně proti Unionu zajistila start v jarní části evropských pohárů. Červenobílí od srpna 2018 doma v lize v 58 duelech za sebou neprohráli a zvítězili tam ve všech osmi zápasech této sezony nejvyšší soutěže. Jinak tomu nebylo ani dnes, Mladou Boleslav zdolali i přes závěrečný tlak mladoboleslavských 2:0.

České Budějovice se výhrou 2:1 nad Olomoucí vyhouply na sedmé místo tabulky. O výhře domácích, kteří od 76. minuty hráli přesilovku po vyloučení jediného střelce Sigmy Gonzalese, rozhodl z penalty Čolič.

Třináctý Jablonec po čtvrteční prohře v Kluži 0:2 a konci v Konferenční lize vyzval doma předposlední Teplice. Ty navázaly na domácí výhru nad Zlínem a zvítězily 2:0.

Třetí Sparta ve čtvrtek zdolala kodaňské Bröndby 2:0 a do Konferenční ligy se přesunula z třetího místa ve skupině Evropské ligy. Únava na svěřencích trenéra Pavla Vrby však nebyla skoro znát. Bohemku rozstříleli 5:1, hned třemi góly v první půli se zaskvěl Matěj Pulkrab, trefil se také Pavelka s Hanckem.

Program 18. ligového kola:
Sobota
Pardubice - Ostrava 0:3
Hradec Králové - Slovácko 2:2
Zlín - Karviná 2:1
Plzeň - Liberec 2:0
Neděle
Slavia - Mladá Boleslav 2:0 (2:0)
Branky: 31. Bah, 40. Stanciu
Jablonec - Teplice 0:2 (0:1)
Branky: 21. Fortelný, 71. Hyčka
České Budějovice - Olomouc 2:1 (1:0)
Branky: 35. Bassey, 87. Čolič z pen. - 57. Gonzales
Sparta - Bohemians 5:0 (4:0)
Branka: 15. + 41.+ 42. Pulkrab, 44. Pavelka , 53. Hancko

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.