Hlavní obsah

Penalta ve 104. minutě! Sparta otočila šlágr s Plzní a dohnala Slavii. Bohemka zažila fiasko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty v předposledním kole základní části Fortuna ligy po obratu porazili na Letné Plzeň 2:1 a bodově se dotáhli na vedoucí Slavii, za níž zaostávají jen o skóre. Třetí Viktoria už ztrácí na vedoucí pražské duo devět bodů. Bohemians utrpěli debakl ve Zlíně 1:4. V nastaveném čase pak přišly o výhry Brno v duelu s Českými Budějovicemi (1:1) a Jablonec s Olomoucí (2:2). To Liberec si těsné vítězství 2:1 proti Hradci Králové utéct nenechal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty Praha oslavuje vítězný gól na 2:1 proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

V letenském šlágru poslal hosty do vedení Durosinmi. Sparťané se záhy radovali z vyrovnání, jenže Krejčího gól kvůli faulu nebyl uznán. Ale Kuchtova trefa v nastavení první půle už platila. Po přestávce sudí neuznal kvůli faulu pro změnu gól plzeňského Durosinmiho.

Rozhodnutí přišlo až ve 104. minutě nastavení, kdy po Hejdově ruce proměnil penaltu Krejčí. Hejda vyfasoval navíc červenou kartu, stejně jako poté sparťan Minčev. Letenští prodloužili sérii neporazitelnosti na 19 zápasů. Viktoria popáté za sebou venku nezvítězila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Matěj Kovář inkasuje gól v duelu s Plzní.

Poslední Zlín se radoval z vítězství po třech porážkách, když dvěma góly k němu pomohl Slončík. Klokani naopak utrpěli po třígólové prohře se Slavií další debakl. Přesto si udrželi v tabulce čtvrtou příčku. Zlín se přiblížil předposledním Pardubicím na tříbodový rozdíl. Bohemku porazil doma poprvé od roku 2003.

Šesté Olomouci, která uzavírá skupinu bojující o titul, se podařilo odvézt z Jablonce bod, přestože ještě v 81. minutě prohrávala o dva góly. Z penalty ale snížil Chytil a ve čtvrté minutě nastavení vyrovnal Beneš. Jablonec tak popáté za sebou nevyhrál a dál okupuje poslední (desátou) příčku skupiny o umístění.

O výhru v nastavení přišla doma proti Českým Budějovicím také Zbrojovka, když v 93. minutě srovnal na konečných 1:1 Čermák. Jihočeši musí být za bod hodně rádi, nicméně venku podeváté za sebou nezvítězili. Zbrojovka dál zůstává doma nejhorší.

Který z brankářů klubů útočících na titul má největší potenciál? Diskuze z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Liberec vybojoval výhru nad Hradcem Králové a bodoval tak už pošesté v řadě. A získal jistotu, že se vyhne bojům o záchranu. Hradec prohrál podruhé za sebou.

Program 29. ligového kola Fortuna ligy
Úterý
Teplice - Mladá Boleslav 1:1
Pardubice - Slovácko 3:1
Ostrava - Slavia 0:2
Středa
Zlín - Bohemians 4:1
Branky: 31., 90.+4. Slončík, 53. Vukadinovič, 71. Hrubý - 69. Puškáč
Jablonec - Olomouc 2:2
Branky: 16. Chramosta, 25. Sejk - 81. Chytil (z pen.), 90.+5. Beneš
Brno - České Budějovice 1:1
Branky: 31. Ševčík - 90+3. Čermák
Hradec Králové - Liberec 1:2
Branky: 82. Kodeš - 49. Rondič, 79. Olatunji (z pen.)
Sparta - Plzeň 2:1
Branky: 45+3. Kuchta, 90.+14. Krejčí z pen. - 30. Durosinmi

Reklama

Související témata: